Τσίπρας: Κανένας χωρίς αξιόπιστη δημόσια φροντίδα υγείας μπροστά στην πανδημία

Δεν είναι τώρα η ώρα να σκεφτόμαστε κομματικά οφέλη ή για παιχνίδια εντυπώσεων αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η ώρα των λύκων που στην αναμπουμπούλα χαίρονται, κλείνοντας τα μάτια σε κάποιους που βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία για κερδοσκοπία και παλινόρθωση παλαιών πρακτικών, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

Η κρίση είναι ευκαιρία να δούμε πόσο κρίσιμο είναι το ΕΣΥ και το κοινωνικό κράτος που δέχτηκαν μεγάλες επιθέσεις, συνέχισε. Να συνειδητοποιήσουμε που μπορεί να οδηγήσουν ιδεοληψίες που θέλουν όλα τα αγαθά, και την υγεία, να ρυθμίζονται από τους νόμους και τους κανόνες της αγοράς.

Ολοι θα κριθούμε από τη στάση μας στην κρίση, όταν έρθει η ώρα. Τώρα, όμως προέχει η μάχη της ζωής και σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώσει παρόν. «Μακάρι το 1/10 της υπευθυνότητας που δείχνει η αντιπολίτευση να το είχατε δείξει και εσείς σε άλλα εθνικά θέματα» είπε απευθυνόμενος στον κο Μητσοτάκη.

Ενθάρρυνα τον Β. Κικίλια να προχωρήσει στα περιοριστικά μέτρα, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Στηρίζουμε όμως δεν σημαίνει σιωπούμε σε λάθη και παραλήψεις», συνέχισε. Ακούμε την κραυγή αγωνίας του νοσηλευτικού προσωπικού που δηλώνει ότι δεν έχει στηριχθεί με το κατάλληλο προστατευτικό προσωπικό.

Σημείωσε ότι το βασικό είναι να προστατευτούν οι άνθρωποι. Τόνισε ότι πρέπει να στηριχθούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο της υγείας και της ζωής τους, κάνοντας το, όπως «συχνά καταγγέλλουν», χωρίς τα απαραίτητα εφόδια.

Ο πρόεδρος υου ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κρίση «μπορεί να μας οδηγήσει να εκτιμήσουμε ξανά αξίες που είχαν υποχωρήσει στο συλλογικό υποσυνείδητο της ελληνικής κοινωνίας». Τόνισε ότι δεν είναι η ώρα για κομματικά οφέλη και εμπόριο δράματος, «ούτε πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η ώρα των λύκων, που στην αναμπουμπούλα χαίρονται, κλείνοντας τα μάτια, ή και ευνοώντας συμφέροντα και ομάδες που βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία». «Η κρίση δεν μπορεί να γίνει ευκαιρία για κερδοσκοπία και σχέδια παλινόρθωσης φθαρμένων πρακτικών», τόνισε. Αντίθετα, είπε, είναι ευκαιρία να φανεί ποιος αποβλέπει σε κέρδος, πολιτικό ή οικονομικό, να φανεί «πόσο πολύτιμο και αναντικατάστατο είναι το ΕΣΥ και το κοινωνικό κράτος, που τόσες επιθέσεις δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια» και πού μπορεί να οδηγήσουν ιδεοληψίες όταν γίνονται πολιτική πράξη.

Υπογράμμισε ότι θα κριθούμε όλοι για όλα, όταν έρθει η ώρα, όμως τώρα προέχει η μάχη της ζωής, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με το λόγο και την πράξη του “παρών” από την πρώτη μέρα. «Μακάρι το 1/10 της υπευθυνότητας που δείχνει η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κρίση, να το επιδεικνύατε κι εσείς σε κρίσιμα εθνικά θέματα», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά Νέα