Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι ξανά αυτοδύναμη, δεν μας αξίζει να περάσουμε τα ίδια βάσανα

«Δεν μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω, δεν μας αξίζει να περάσουμε τα ίδια βάσανα», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, αποστέλλοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ξανά αυτοδύναμη.

«Με ποιον αισθάνεστε πιο ασφαλείς στο τιμόνι της χώρας; Με τον ατζαμή που γονάτισε το μαγαζί; Ή με αυτόν που το έσωσε από το λουκέτο και του έδωσε την προοπτική να κινείται ξανά;». Αυτό το ερώτημα έθεσε, εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πραγματοποιείται στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (Ρέντη).

«Εμείς δεν αποδεχόμαστε μια λογική που λέει ότι ο πλούτος πρέπει να συσσωρεύεται στους επιχειρηματικούς κολοσσούς και οι υπόλοιποι απλά να ψάχνουν να βρουν τον τρόπο να επιβιώνουν», τόνισε ο Αλέξη Τσίπρας.

Αυτή είναι και μία μάχη που δίνουμε και εν όψει των ερχόμενων εκλογών, όπου ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για την επόμενη τετραετία, επεσήμανε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμη ότι συγκρούονται δύο διαφορετικά μοντέλα για την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα. Οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια αντίληψη ότι είναι γενικώς υπέρ της επιχειρηματικότητας, ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι το ίδιο πράγμα, είπε, κάνοντας λόγο για τεράστια πλάνη.

«Εμείς πιστεύουμε ότι το πλέον αποδοτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία δεν μπορεί παρά να περνά μέσα από την ολόπλευρη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ο κλάδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σήκωσε τα μεγαλύτερα βάρη στα διάρκεια της κρίσης.

Όπως είπε, πό το 2010 ως το 2014, 230.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, οδηγώντας έτσι στην απώλεια περίπου 700.000 θέσεων εργασίας από το συνολικό 1 εκατομμύριο δουλειές που χάθηκαν μέσα σε αυτήν την πενταετία.

Όταν αναλάβαμε το 2015, να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα, τόνισε ότι στην έγνοια της κυβέρνησης ήταν τόσο οι πιο αδύναμοι, όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ξέρω ότι περάσατε δυσκολίες και επι των δικών μας ημερών, δεν ήρθα εδώ για να κρυφτώ από σας, σημείωσε. Αλλά, ξέρετε, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, σε τι κατάσταση μας παρέδωσαν τη χώρα αυτοί που σήμερα μιλούν σαν να μοιράζουν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, μοιράζοντας ψεύτικες φοροελαφρύνσεις.

Ασκώντας κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι κρύβεται από τον πολιτικό διάλογο και επεσήμανε ότι καταθέτει ένα πρόγραμμα υπό αναστολή. «Οι λιγότεροι φόροι είναι λιγότεροι φόροι από το 2021 και βλέπουμε», παρατήρησε. Όσο «για τις φοροελαφρύνσεις ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», σχολίασε.

Η ΝΔ μάς παρέδωσε άδεια δημόσια ταμεία, σήμερα έχουμε καταφέρει να έχουμε 34 δισ. πλεόνασμα και να πιάνουμε με το παραπάνω του δημοσιονομικούς στόχους, σημείωσε, απευθύνοντας ένα ερώτημα προς τους επιχειρηματίες: «Με ποιον, αλήθεια, θα αισθάνεστε πιο ασφαλείς στο τιμόνι της χώρας; Με τον ατζαμή που γονάτισε το μαγαζί; Ή με αυτόν που το έσωσε από το λουκέτο και του έδωσε την προοπτική να κινείται ξανά;».

«Και το δούλεμα έχει το όριό του, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να στηρίζεται στις εύκολες υποσχέσεις», σημείωσε ακόμη.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα, μετά την εθνική περιπέτεια, έχει αφήσει πίσω της τα δύσκολα, έχει γυρίσει σελίδα. Η Ελλάδα μπορεί να είναι ξανά αυτοδύναμη, ελεύθερη, να ανήκει στους Έλληνες, διεμήνυσε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μας αξίζει να γυρίσουμε πίσω, δεν μας αξίζει να περάσουμε τα ίδια βάσανα που με τόσο κόπο καταφέραμε να αφήσουμε πίσω».

Σχετικά Νέα