Τσίπρας: Ευκαιρία ο λαός να μάθει για τον μηχανισμό που στήθηκε…

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στη συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε σχέση με την υπόθεση Novartis.

“Το πρόβλημα σας ήταν το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνησή μας για δικαιοσύνη στον τόπο μας. Το 2015 ο λαός μας ανέθεσε εκτός από την μάχη για την οικονομία αλλά και τον δύσκολο αγώνα ενάντια σε ένα σύστημα διαφθοράς που έφερε τη χρεοκοπία στη χώρα.

Αν σε κάτι αποτύχαμε δεν ήταν γιατί ελέγξαμε την δικαιοσύνη όπως ανοήτως μας κατηγορείτε αλλα αντιθέτως γιατί δεν πολεμήσαμε όσο δυνατά έπρεπε τα βαθιά κυκλώματα στο εσωτερικό των θεσμών που είχαν εκκολαφθεί με παρενέργειες όπως την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και την πολυνομία που θρέφει την διαφθορά.

Δεν το καταφέραμε όχι γιατί δεν το θέλαμε αλλα γιατί αντιμετωπίσαμε ένα σύστημα πιο δυνατό, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον εναγκαλισμό των διεφθαρμένων με ισχυρούς παράγοντες της εξουσίας, τον πολιτικό έλεγχο μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων μέσω των γνωστών payroll όπως το ΚΚΕΛΠΝΟ. Όποιος επιχειρούσε έλεγχο σκανδάλων έβλεπε εσμό σάιτ, εφημερίδων να πέφτουν πάνω του.

Όποιος θέλει την διαφάνεια σε αυτή τη χώρα τάχα μου παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη.

Για αυτό στήνετε αυτή την παρωδία στη Βουλή και εγκαλείτε το ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ΠΑπαγγγελόπουλου, αλλά έχετε λογαριάσει λάθος γιατί ο λαός καταλαβαίνει και γιατί είμαστε αποφασισμένοι τους αγώνες μας κατά της διαφθοράς να τους υπερασπιστούμε, για να πω και μία φράση που σας αρέσει, μέχρι τέλους”.

«Η συμμετοχή μας στην προανακριτική θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθουν όλοι οι πολίτες πώς στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός. Ένας μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνουν πιο ακριβά τα φάρμακά τους, ενώ τους κόβατε μισθούς και συντάξεις», έστειλε σαφές μήνυμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε για πολιτική δειλία τον Κυρ. Μητσοτάκη που απουσίαζε (όπως και σύσσωμη η κυβέρνηση) από τα έδρανα της Βουλής.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να παραπέμψει -για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου- έναν πρώην Υπουργό σε ειδικό δικαστήριο, όχι γιατί έχει κάποια ένδειξη σκανδάλου, αλλά γιατί είχε το θράσος να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis, «δηλαδή το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης των τιμών του φαρμάκου από στελέχη των δικών σας κυβερνήσεων, προκειμένου να ευνοηθεί μια πολυεθνική, εις βάρος του ελληνικού δημοσίου».

Σχετικά Νέα