Τσίπρας: Δεν αποκλείονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, είμαστε έτοιμοι

“Η ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις”, ήταν το βασικό σημείο από την εισήγηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος του, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.
“Η κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία”, πρόσθεσε, με την επισήμανση ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας”.
Παραμένοντας στη θέση ότι δεν γίνεται σε καιρούς πανδημίας, με ανεμβολίαστη την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, να στηθούν πρόωρες κάλπες, ο κ. Τσίπρας δεν έθεσε θέμα εκλογών, ωστόσο εμφάνισε το κόμμα του έτοιμο να δώσει την εκλογική μάχη (αν πάρει τέτοια απόφαση ο πρωθυπουργός).
“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πολιτική αλλαγή με στόχο την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους καθώς και τη προστασία των εργαζόμενων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας”, όπως είπε.
Ως σημαντικό προγραμματικό “όπλο” γι΄αυτή τη μάχη, εμφάνισε το πρόγραμμα του κόμματος για “το “Νέο ΕΣΥ” και την υπό παρουσίαση (σ.σ. την ερχόμενη Τρίτη) πρόταση για την επανεκκίνηση της οικονομίας με προστασία  της εργασίας, του οκταώρου και του μισθού.

Αποχή από τις ψηφοφορίες, αν…

Ο κ.Τσίπρας έδωσε έμφαση στα ζητήματα Δημοκρατίας που έχουν αναδειχθεί τον τελευταίο, ειδικά, χρόνο, με άλλοθι την πανδημία.
“Η κυβέρνηση συνειδητά υποβαθμίζει και ακυρώνει τη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο ψηφοφορίας που ακυρώνει τη γνώμη των βουλευτών. Αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση όπως έχουμε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής και δεν επανέλθει το δικαίωμα κάθε βουλευτή να ψηφίζει ξεχωριστά, μέσω τηλεδιάσκεψης, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε τέτοιες ψηφοφορίες”, είπε, προαναγγέλλοντας τη στάση του κόμματος στις “μάχες” του επόμενου διαστήματος.
Πηγή: Euro2day.gr
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα