Τσίπρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω θετικά μέτρα

Συνέχεια στα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης που βρίσκονται σε ισχύ τις τελευταίες μέρες, υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο νέας συνέντευξής του.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παροχής και δώρου Χριστουγέννων στο δημόσιο, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, διαβεβαιώνοντας ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι παροχές όπως τις ονομάζουν αλλά μέτρα κοινωνικής στήριξης», ανέφερε πως τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.

«Στόχος μας είναι να δίνεται αντίστοιχο ποσό και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Το μέτρο της 13ης σύνταξης είναι μόνιμο γι΄αυτό υπόκειται και στις νόμιμες κρατήσεις. Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε είναι ένα ποσό ίσο με το παλιό δώρο Πάσχα. Αυτές είναι οι δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας, και τις εξαντλούμε για να στηρίξουμε τους πολλούς», είπε συγκεκριμένα.

«Τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις από το 2010 πήρανε μέτρα 60 δισ. και είχαμε μηδενικό πλεόνασμα. Γιατί; Γιατί δεν σχεδίασαν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως κάναμε εμείς με το ασφαλιστικό μας σύστημα που ήταν στα όρια της κατάρρευσης. Ακόμη αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας. Και τρίτον σταμάτησε η ρεμούλα, και η διαπλοκή και το πάρτι στην υγεία. Έτσι καταφέραμε εμείς τα πλεονάσματα», εξήγησε στη συνέχεια.

Σχετικά Νέα