Τσίπρας: Άμεση ανάγκη η αύξηση των δαπανών για την Υγεία

«Να αντιμετωπίσουμε την κρίση της πανδημίας ως μια ευκαιρία για να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις αναμόρφωσης και ανασυγκρότησης του ΕΣΥ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη, στη σύσκεψη που είχε νωρίς το απόγευμα με τους φορείς Υγείας του νομού με την συμμετοχή του Ανδρέα Ξανθού.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πρόσθεσε, θα πρέπει να γίνουν θεσμικές τομές γιατί οι δαπάνες από μόνες τους δεν αρκούν, ενώ θα πρέπει, επίσης, να υπάρξει νέο μισθολόγιο και κίνητρα για να βρεθούν γιατροί που θα στελεχώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ως εκ τούτου, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις με ένα πολυετές χρονοδιάγραμμα. «Άμεσα εμείς προκρίνουμε τις 15 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ούτε αυτό όμως είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά αντιστοιχεί στο να καλύψουμε το επικουρικό προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις και σιγά σιγά να φτάσουμε στο σημείο να αγγίξουμε τους οργανισμούς των νοσοκομείων» είπε.

Αναφερόμενος στα προηγούμενα χρόνια ο κ.Τσίπρας επισήμανε ότι το ΕΣΥ αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα εξαιτίας των μνημονιακών παρεμβάσεων ωστόσο κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια προσπάθεια ανάταξης μέσα από τις προσλήψεις και παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς της υγείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

«Οι προσπάθειες που γίνονται τώρα την περίοδο της πανδημίας δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», παρατήρησε.

Και πρόσθεσε: «Η ανησυχία μας είναι αν θα αντέξει το σύστημα γιατί ήδη τα κρούσματα είναι πάρα πολλά χωρίς να έχουμε μπει για τα καλά στην χειμερινή περίοδο όπου θα υπάρχει αναγκαστικά μεγαλύτερος συγχρωτισμός σε εσωτερικούς χώρους».

Μη επιστρεπτέα ενίσχυση
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς του νομού και εκπροσώπους εργαζομένων με την συμμετοχή του Αλέξη Χαρίτση.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είναι επιτακτικό ζήτημα η ενίσχυση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και παρέπεμψε στην δέσμη μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση μας έλεγε ότι λέμε πράγματα μη ρεαλιστικά και τώρα έρχεται η Κομισιόν και λέει ότι είναι ενδεδειγμένο μέτρο η προστασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», επεσήμανε ο κ.Τσίπρας, επαναδιατυπώνοντας την ανάγκη για μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων και επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της.

Σχετικά Νέα