

Ο κορωνοϊός κινείται με πολύ υψηλές ταχύτητες. έχει αυξηθεί εκθετικά η μεταδοτικότητα του ιού, τόνισε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην έκτακτη ενημέρωση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το γενικό lockdown τριών εβδομάδων στη χώρα μας.
Ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για εκθετική αύξηση της καμπύλης που αφορά το σύνολο των κρουσμάτων, παρουσιάζοντας επιδημιολογικά δεδομένα για την πορεία της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.
Ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε τόσους νοσηλευόμενους από έναν ιό που κάνει πνευμονία, ούτε εμείς ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη, τόνισε σε δραματικούς τόνους, ενώ επισήμανε πως έχουμε μέσο όρο νέων εισαγωγών που ξεπερνά τις 170 ανά ημέρα.
Παράλληλα, από τις 16 Οκτωβρίου έχουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ πλέον το 78% των κλινών ΜΕΘ – Covid στη Θεσσαλονίκη είναι κατειλημμένες. «Χθες είχαμε μια μέρα ρεκόρ σε θανάτους, κάτι που απασχολεί τους επιστήμονες.
Σχετικά Νέα
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.
Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά ταμπλό μετά την κατρακύλα στη Wall
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Τρίτης οι ασιατικές αγορές, παρασυρόμενες από το.