Τσιάρας: Έρχονται ειδικά τμήματα για υποθέσεις ανταγωνισμού και επενδύσεων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, τόνισε ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Ο κ. Τσιάρας, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του Συνδέσμου, Θεόδωρου Φέσσα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης, έπειτα από την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για ένα εναλλακτικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό εργαλείο επίλυσης δικαστικών διαφορών στις αστικές και εμπορικές υποθέσεις.

Παράλληλα ο Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θέλει να συστήσει Ειδικά Τμήματα στα δικαστήρια, όπου θα εκδικάζονται εθνικές και διασυνοριακές υποθέσεις ανταγωνισμού και επενδύσεων. Ο υπουργός εκτίμησε ότι στις αρχές του νέου έτους θα υλοποιηθεί η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Τσιάρας: Νέος δρόμος για τη δικαιοσύνη η διαμεσολάβηση

«Απαντώντας στα σημεία των καιρών, η διαμεσολάβηση προωθεί ένα σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης για όλους τους πολίτες, μια συνειδητή, βαθιά πολιτισμένη επιλογή των διαδίκων, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσα σ’ ένα περιβάλλον που παρέχει τα εχέγγυα για μια ουσιαστική δυνατότητα εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών εκείνων που δεν χρειάζονται απαραίτητα την κρίση ενός δικαστή. Σηματοδοτεί ένα νέο δρόμο για τη Δικαιοσύνη, την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την κοινωνία μας», τόνισε ο κ. Τσιάρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσιάρας εκτίμησε ότι «στην επόμενη διετία θα μπορούμε να μιλάμε για ένα ολοκληρωτικά διαφορετικό δικαστικό σύστημα που δεν θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τις επενδύσεις, που έχουν έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα και θα συνεπάγεται τη δημιουργία χιλιάδων άμεσων, και ακόμα περισσότερων έμμεσων θέσεων εργασίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα