

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν εισήχθη σήμερα σε νοσοκομείο στην Πράγα. Σύμφωνα πάντως με πηγή που επικαλείται το AFP, πρόκειται για μια «σύντομη» νοσηλεία, με σκοπό να ξαναβρεί τη φόρμα του.
Η εισαγωγή του προέδρου στο νοσοκομείο περιβάλλεται από μυστήριο, αφού ο εκπρόσωπός του, ο Γίρι Όβτσατσεκ και η εκπρόσωπος του Κεντρικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πράγας, Γίτκα Ζίνκε, απέφυγαν ακόμη και να την επιβεβαιώσουν.
«Είναι η ίδια εισαγωγή με την τελευταία φορά», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια νοσοκομειακή πηγή.
Το φθινόπωρο του 2019 ο 76χρονος Ζέμαν είχε παραμείνει στο ίδιο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες.
Ο ενημερωτικός ιστότοπος novinky.cz μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο ο πρόεδρος μεταφέρεται με αναπηρικό αμαξίδιο στο νοσοκομείο και χαιρετά τον κόσμο. Άλλα τσεχικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ζέμαν έκανε εξετάσεις ρουτίνας την περασμένη Παρασκευή και οι γιατροί του συνέστησαν να εισαχθεί.
Ο πρωθυπουργός και στενός σύμμαχος του Ζέμαν, Αντρέι Μπάμπις, του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση μέσω του Twitter.
Ο Ζέμαν είναι μανιώδης καπνιστής και πάσχει από διαβητική νευροπάθεια ενώ αντιμετωπίζει και προβλήματα ακοής. Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι η υγεία του είναι καλή, μολονότι από φέτος, λόγω της νευροπάθειας, είναι υποχρεωμένος να μετακινείται με αμαξίδιο.
Ο προκάτοχός του στο αξίωμα, ο πρώην πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους (2003-13) εισήχθη σήμερα στο ίδιο νοσοκομείο, με προβλήματα υπέρτασης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι το Κατάρ πρόσφερε αεροσκάφος στις ΗΠΑ
Το Κατάρ προσφέρθηκε να δωρίσει ένα αεροσκάφος στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι λεπτομέρειες βρίσκονται.
Επισιτιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας: Εκατοντάδες χιλιάδες κινδυνεύουν με λιμοκτονία
Το σύνολο του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπο με κρίσιμο.
Φιντάν: Νομίζω ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα έρθουν σε συμβιβασμό τις επόμενες μέρες
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν αξιολόγησε την πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τελεσίγραφο Γερμανίας στον Πούτιν: Εκεχειρία στην Ουκρανία σήμερα, αλλιώς θα υπάρξουν νέες κυρώσεις
Η Γερμανία δίνει τελεσίγραφο στον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς θέλει να προετοιμάσει κυρώσεις κατά της.