Τσεχία-Σλοβακία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού

Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε χθες, Παρασκευή, 22.936 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Τσεχία ενίσχυσε τους περιορισμούς για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 για να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό και να μειώσει την πίεση στα νοσοκομεία.

Η τσεχική κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο βάσει του οποίου θα επιτρέπεται μόνον σε όσους είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αναρρώσει από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες να εισέρχονται στα εστιατόρια, να παρευρίσκονται σε κάποιες εκδηλώσεις και να χρησιμοποιούν ορισμένες υπηρεσίες από τη Δευτέρα.

Η Σλοβακία κατέγραψε 9.171 νέα κρούσματα της Covid-19, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Στις αρχές της εβδομάδας η κυβέρνηση της χώρας έλαβε νέα μέτρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Η χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει 11.500 νέα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού το τελευταίο επταήμερο και η επιδημιολογική κατάστασή της είναι η χειρότερη στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Our World in Data.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα