

Συνολικά 103 Τσέχοι έλαβαν προεδρική άδεια για να πολεμήσουν εθελοντικά στην Ουκρανία απέναντι στους εισβολείς από τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του τσέχου προέδρου Μίλος Ζέμαν.
Στην Τσεχία η νομοθεσία απαγορεύει στους πολίτες να πολεμούν για λογαριασμό ενόπλων δυνάμεων άλλων χωρών. Ωστόσο, προβλέπεται εξαίρεση στην περίπτωση που λάβουν ειδική άδεια.
Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν έχει εγκρίνει 103 αιτήσεις, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπός του.
Οι εθελοντές αναμένουν πλέον να λάβουν έγκριση και από τον πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα πριν αναχωρήσουν για την Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ζέμαν ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι συντρέχει λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός θα μπλοκάρει την αναχώρησή τους.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει απευθύνει κάλεσμα σε εθελοντές που επιθυμούν να πολεμήσουν τους ρώσους εισβολείς στην πατρίδα του, λέγοντας πως θα δημιουργήσει μια “πολυεθνική ταξιαρχία”.
Η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1999. Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ έχει αποκλείσει την άμεση εμπλοκή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σχετικά Νέα
Νορβηγία: Αποεπενδύει από ισραηλινή εταιρεία λόγω εμπλοκής της σε εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, το μεγαλύτερο στον κόσμο με κεφάλαια ύψους περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων,.
Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά το αίτημα για εκεχειρία
Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στη διάρκεια της νύχτας που.
Σάλος γύρω από το “δώρο” του Κατάρ προς τον Τραμπ: Το πολυτελές Boeing 747-8 Jumbo
Η πολεμική εντάθηκε χθες, Κυριακή, στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από ένα αεροπλάνο που πρόκειται.
Ηρεμία στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Ηρεμία επικράτησε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας.