

Ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Γιαν Λίπαβσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι σε σωφρονιστική αποικία της Σιβηρίας.
“Φυλακίστηκε και βασανίστηκε μέχρι θανάτου επειδή εναντιώθηκε στον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν”, τόνισε ο Τσέχος ΥΠΕΞ σε ανάρτηση στο X.
Σύμφωνα με τον Λίπαβσκι, η συμπεριφορά της Ρωσίας απέναντι στους δικούς της πολίτες είναι ίδια με την εξωτερική πολιτική της απέναντι στα άλλα κράτη.
“Έχει εξελιχθεί σε μια βίαιη κατάσταση που σκοτώνει ανθρώπους όπως ο Νεμτσόφ ή τώρα ο Ναβάλνι που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον”, τόνισε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών.
Ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός Μπόρις Νεμτσόφ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε έναν δρόμο κοντά στο Κρεμλίνο στη Μόσχα το 2015. Η δολοφονία του παραμένει ανεξιχνίαστη.
Σχετικά Νέα
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας καταγγέλλει το Ισραήλ για «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες»
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας κατηγόρησε σήμερα τον ισραηλινό στρατό για «εκτελέσεις με συνοπτικές.
Η επίσημη δήλωση του Βατικανού για τον θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
Ο καρδινάλιος Γιόζεφ Φάρελ, προσωρινός διοικητής του Βατικανού, ανακοίνωσε επίσημα τον θάνατο του πάπα.
Θάνατοι διασωστών στη Γάζα: Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας καταγγέλλει «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες»
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας κατηγόρησε σήμερα (21/4) τον ισραηλινό στρατό για «εκτελέσεις με.
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.