Τσεχία: Αντικυβερνητική διαδήλωση στην Πράγα

Διαδήλωση στο κέντρο της Πράγας ενάντια στον πρωθυπουργό της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, και την κυβέρνησή του πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (20/06).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Τσεχίας (ČT), η διαδήλωση οργανώθηκε από το κίνημα «Million Moments for Democracy».
Ο επικεφαλής του προαναφερθέντος κινήματος, Μπέντζαμιν Ρολ, δήλωσε: «Με αυτή τη διαδήλωση αρχίζουμε μια εκστρατεία για τη Δημοκρατία, για την απομάκρυνση από την εξουσία της παράταξης ANO και του ηγέτη του, καθώς και του πρωθυπουργού και του δισεκατομμυριούχου, Αντρέι Μπάμπις. Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει έναν μόνο στόχο, να διορθώσει τα λάθη του τωρινού υπουργικού συμβουλίου».

Πάντως, τα τελευταία χρόνια, το κίνημα «Million Moments for Democracy» έχει οργανώσει πολλές διαμαρτυρίες στις πόλεις της χώρας.

Μάλιστα, το εν λόγω κίνημα έχει κατηγορήσει τον Αντρέι Μπάμπις για σύγκρουση συμφερόντων, παραβίαση των δημοκρατικών αρχών και για το ότι, κατά τη διάρκεια της σοσιαλιστικής περιόδου στην Τσεχία, συνεργάστηκε με τις -τότε- Ειδικές Υπηρεσίες.

Ακόμα, μερικές διάσημες προσωπικότητες των τσεχικών επιχειρήσεων έδωσαν το «παρών» στη διαδηλώση και ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν αφίσες με καρικατούρες του Αντρέι Μπάμπις και του Προέδρου της χώρας, Μίλος Ζέμαν.

Κάποιες επιγραφές, μάλιστα, καταδίκαζαν τη συνεργασία του Μίλος Ζέμαν με τη ρωσική ηγεσία.
Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, στη διαδήλωση έλαβαν μέρος περίπου 5.000 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τσεχία έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα