

Μία ημέρα πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μαϊου στην Τουρκία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέλυσε τις θέσεις της χώρας του σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά ζητήματα.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε λόγο για “μεγάλες διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ μας”, τόνισε όμως ότι “κανείς δεν θέλουμε πόλεμο” και ότι “η ατμόσφαιρα σήμερα είναι αρκετά θετική”.
Ωστόσο, ο Τσαβούσογλου επέμεινε σε μία ατζέντα μάλλον μαξιμαλιστική: “Παραβιάζεται το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα έχουμε τις διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες. Γιατί να μην μπορούμε να τα επιλύσουμε μόνοι μας αυτά; Είναι πάντως δύσκολη η επίλυση”.
Ολοκληρώνοντας ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επεσήμανε: “Υπάρχουν ευαίσθητα θέματα και για τις δύο πλευρές. Η πίεση του κοινού στους Έλληνες πολιτικούς είναι 100 φορές μεγαλύτερη από ότι η πίεση σε μας. Αλλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει με ειλικρινή βήματα προς την κατεύθυνση των λύσεων”.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.