Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα για εμάς

H Ελλάδα είναι μία χώρα σημαντική για εμάς. Με την Ελλάδα είμαστε γείτονες, σύμμαχοι. Υπάρχουν προβλήματα, τα οποία δεν τα υποτιμούμε. Αλλά πρέπει να συνεργαστούμε για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υποδεχόμενος σήμερα το πρωί κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη Διάσκεψη των Πρεσβευτών το Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πλέκοντας το εγκώμιο του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, υποστήριξε ότι έχουν συνεργαστεί με το Δημήτρη Αβραμόπουλο σε πολύ δύσκολους καιρούς, ενώ από τη θέση του έχει στηρίξει πολλές φορές με τρόπο εποικοδομητικό τόσο τις ευρω-τουρκικές όσο και τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή της Τουρκίας στο μεταναστευτικό πρόβλημα, ενώ όσον αφορά στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις τόνισε ότι Ερντογάν και Μητσοτάκης μοιράζονται το ίδιο όραμα.

«Η Τουρκία θα είναι πάντα από στρατηγικής απόψεως μία σημαντική γείτονας για την Ε.Ε. και ως υποψήφια προς ένταξη χώρα ένας εκ των ουκ άνευ εταίρος», δήλωσε από το βήμα της Διάσκεψης των Πρεσβευτών στην Άγκυρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νέο-εκλεγείς πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ως δύο ισχυροί ηγέτες θα προάγουν την φιλία και την καλή γειτονία ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Οι δύο ηγέτες θα ανοίξουν μία νέα περίοδο φιλίας και καλής γειτονίας. Ερντογάν και Μητσοτάκης μοιράζονται ένα κοινό όραμα και διαθέτουν την ίδια βούληση και αποφασιστικότητα για το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών», τόνισε.

Σχετικά Νέα