

Η ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων για την προώθηση της ισότητας και της βιωσιμότητας ήταν το θέμα της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Μαρτίου στην Καρθαγένη της Κολομβίας, στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο υφυπουργός ξεκίνησε την παρέμβασή του τονίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλα τα κράτη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές προκλήσεις που έχουν προκύψει τόσο από την πανδημία, όσο και από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να γίνει με τρόπο που να οδηγεί σε δίκαιες κοινωνίες, κάτι που με τη σειρά του προϋποθέτει μια υγιή σχέση ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πολιτικές κατάρτισης και στα προγράμματα ενίσχυσης της ένταξης στην αγορά εργασίας ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα από τον ΟΑΕΔ.
Εκτενής αναφορά έγινε στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, στα προγράμματα συνεργασίας που έχει συνάψει ο Οργανισμός με τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Google, η CISCO και η Amazon, καθώς επίσης και στη σπουδαιότητα του ρόλου των Επαγγελματικών Συμβούλων για την επανένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Επίσης, μέρος των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, όπως ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου, απευθύνονται σε πρόσφυγες και υλοποιούνται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα, προκειμένου να μπορέσουν οι ωφελούμενοι να βελτιώσουν τις γλωσσικές δεξιότητές τους και να επιτύχουν ταχύτερα την ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας. Τόνισε δε ότι στα προγράμματα αυτά χρησιμοποιούνται καινοτόμες πρακτικές που τους επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουν τυχόν προηγούμενες εργασιακές δεξιότητες που είχαν αποκτήσει στις χώρες προέλευσής τους.
Επίσης, ο υφυπουργός κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να ενισχύσουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακλόγλου, «κάθε κρίση είναι διαφορετική, πρέπει όμως να μαθαίνουμε από τις προηγούμενες. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω ή να αποκλειστεί από την αγορά εργασίας».
Σχετικά Νέα
Σ. Φάμελλος: Κόλαφος η έκθεση της Human Rights Watch για την κυβέρνηση
Το μείζον ζήτημα της κατάστασης της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και στοιχεία που.
Κ. Μητσοτάκης στην απονομή του βραβείου για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας: Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό
«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον.
Απ. Τζιτζικώστας: Στόχος μας η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μέσω ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής
Στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο ανθεκτικό πεδίο επιχειρηματικής δράσης.
Η Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για εκβιασμούς και ζητά εξηγήσεις από τον Καρώνη για το πόρισμα
Τέμπη: Το γεγονός ότι το πόρισμα του κ. Καρώνη, από το ΕΜΠ, «δείχνει» προς τα.