Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες, είναι καταγεγραμμένοι από κάμερες ασφαλείας είναι, κατά τις επισκέψεις που έκαναν στη περιοχή του Ψυρρή, προκειμένου να αποτυπώσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα το εστιατόριο – συναγωγή που φέρεται να τους είχε υποδείξει ο καθοδηγητής τους από το Ιράν, για να επιτεθούν.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φαίνεται ότι υπάρχουν 1000 συνομιλίες μεταξύ του 27χρονου Πακιστανού που συνελήφθη στην Ζάκυνθο και του 30χρονου καθοδηγητή. Από αυτές τις συνομιλίες, υπάρχουν αρκετές ακόμα που πρέπει να μεταφραστούν από τη γλώσσα Ούρντου στα ελληνικά, ενώ άλλες είχαν σβηστεί, με αποτέλεσμα να ανακτώνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
«Κλειδί» η στρατολόγηση ή μη άλλων ατόμων
Μετά από αυτές τις ανακτήσεις, είναι πιθανό τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να οδηγηθούν και σε άλλα άτομα που ίσως να είχαν στρατολογηθεί από τους δυο συλληφθέντες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία και για κάποια από τα 10 άτομα, πακιστανικής καταγωγής, που κρατούνται από τις Αρχές, για διοικητική απέλαση, και εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.
Όσον αφορά τις επαφές με τον 30χρονο φερόμενο εγκέφαλο που έδινε τις εντολές από το Ιράν, όπως διαπιστώθηκε αρχικά χρησιμοποιούσε ένα νούμερο το οποίο ανήκε στο Ντουμπάϊ.
Από την έρευνα προέκυψε πως δεν είχε μπει ποτέ στην ελληνική επικράτεια. Στην πορεία όμως, ζήτησε από τον 27χρονο Πακιστανό, να αγοράσει ένα ελληνικό νούμερο και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στην εφαρμογή what’s app, όπως και έκανε, κατά τις ίδιες πληροφορίες.
Στην συνέχεια αυτόν τον λογαριασμό τον χρησιμοποιούσε ο 30χρονος, χωρίς νούμερο, μόνο με τη συσκευή, στην προσπάθεια του να καλύψει τα ίχνη του. Για τις Αρχές, μέχρι να λάβουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, εκεί που αναλύονται και άλλα ψηφιακά πειστήρια, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα εάν οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει να στρατολογήσουν και άλλα άτομα.