

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, κατά το μήνα Δεκέμβριο 2024 βεβαιώθηκαν 29.109 παραβάσεις από τις οποίες 1.201 σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
- 1.070 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 79 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
- 1.364 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
- 350 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
- 315 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
- 983 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
- 2.432 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
- 108 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.
Το ίδιο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 410 τροχαία ατυχήματα με 475 παθόντες και ειδικότερα:
- 12 θανατηφόρα με 12 νεκρούς,
- 10 σοβαρά με 10 σοβαρά τραυματίες,
- 388 ελαφρά με 453 ελαφρά τραυματίες.
Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Σχετικά Νέα
Ραφήνα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε πρατήριο καυσίμων
Όχημα τύπου βαν τυλίχθηκε στις φλόγες εντός πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα..
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.
Άρης Μουγκοπέτρος: Νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο και το κράτησα στο χέρι μου – Η συγκινητική του ανάρτηση
Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι χειρότερα, να μην μπορούσα να ξαναδώ τα παιδάκια.
Θανατηφόρο τροχαίο με 56χρονο στο Καστελόριζο
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο,19 Απριλίου, στις 19:30 στο Καστελόριζο. ‘Ενας 56χρονος.