Τρίτη σερί συνεδρίαση απωλειών στη Wall Street

Το τρία στα τρία έκανε η Wall Street σε αρνητικά πρόσημα, με την Πέμπτη να καταγράφει ήπιες απώλειες.

Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο νέω περιοριστικών μέτρων ανησυχεί τους επενδυτές που δείχνουν να σπεύδουν σε ασφαλέστερα καταφύγια όπως ομόλογα και χρυσό.

Ενδεικτικό του σαρωτικού περάσματος της πανδημίας σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, αλλά και ευρωπαϊκές χώρες) είναι πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας το βράδυ της Τετάρτης.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες. Όποιος κυκλοφορεί έξω κατά τις ώρες απαγόρευσης, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί «θα πρέπει να έχει κάποιον καλό λόγο», πρόσθεσε ο Μακρόν. Σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση, θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να παρατείνει αυτήν την απαγόρευση για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. «Έξι εβδομάδες, είναι αρκετός χρόνος», σημείωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική τηλεόραση.

Εκτός από το Παρίσι, οι περιορισμοί θα ισχύσουν επίσης στη Γκρενόμπλ, τη Λιλ, τη Λιόν, την Τουλούζη και άλλες πόλεις.

Παράλληλα καθηλωμένη είναι και η αμερικανική αγοράς εργασίας. Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ παραμένουν σε δυσθεώρητα επίπεδα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 53.000 στις 898.000. Αυτό είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

Αναλυτές σύμφωνα με το Marketwatch εκτιμούσαν πως θα υπάρξει μείωση των αιτήσεων στις 830.000. Παράλληλα αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές.

Την Πέμπτη ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,07% στις 28.494 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθησε 0,15% στις 3.483 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 047% στις 11.713 μονάδες.

Σχετικά Νέα