Τρίτη σερί ημέρα κερδών για το πετρέλαιο εν μέσω αισιοδοξίας για τη ζήτηση

Με κέρδη για τρίτη σερί συνεδρίαση έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη, εν μέσω αισιοδοξίας για τις προοπτικές της θερινής ζήτησης, παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ινδία.

“Εν μέσω της αύξησης των νέων κρουσμάτων, η ζήτηση στην Ινδία παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα”, δήλωσε η Robbie Fraser, υψηλόβαθμο στέλεχος της Schneider Electric. “Ωστόσο, τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, μαζί με τα αυξημένα ταξίδια στις περισσότερες μεγάλες οικονομίες, συνεχίζουν να δείχνουν μια ισχυρή ανάκαμψη”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, η αμερικανική οικονομία ανέκαμψε στο α΄ τρίμηνο, κυρίως χάρη στη μαζική κρατική βοήθεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαγράφοντας την πορεία για την -όπως αναμένεται- ισχυρότερη επίδοση φέτος, των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 6,4% σε ετήσια βάση στο τελευταίο τρίμηνο. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό από το γ΄ τρίμηνο του 2003, και ακολουθεί το 4,3% του δ΄ τριμήνου.

Παράλληλα, ξεχωριστή έρευνα του υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν στις 553.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 24 Απριλίου, σε σχέση με τις 566.000 στην προηγούμενη περίοδο. Αν και οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας είχαν μειωθεί από τον αριθμό-ρεκόρ των 6,149 εκατ. στις αρχές Απριλίου 2020, παραμένουν αρκετά υψηλότερα από το εύρος των 200.000-250.000 που θεωρείται ότι αντιστοιχεί σε μια υγιή αγορά εργασίας.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 1,15 δολάρια ή 1,8%, στα 65,01 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.

Παράλληλα, το Brent παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,29 δολάρια ή 1,9% στα 68,56 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με το συμβόλαιο να λήγει αύριο Παρασκευή. Στο μεταξύ, το Brent παράδοσης Ιουλίου, το πλέον ενεργό συμβόλαιο, κέρδισε 1,27 δολάρια ή 1,9% στα 68,05 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα