Τρίτη σερί ημέρα απωλειών για χρυσό – Έχασε το όριο των $1.400 το παλλάδιο

Με απώλειες έκλεισε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο χρυσός την Τετάρτη, καθώς η περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ πίεσε τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου, σβήνοντας τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με τη συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 9,90 δολάρια ή 0,5% στα 1.964,60 δολάρια η ουγγιά ενώ το ασήμι παράδοσης Ιουλίου έχασε 38 cents ή 1,6% στα 23,24 δολάρια η ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου διολίσθησε κατά 48,60 δολάρια ή 3,4% στα 1.398,10 δολάρια η ουγγιά, κλείνοντας για πρώτη φορά από τις 21 Μαρτίου κάτω από το όριο των 1.400 δολαρίων σύμφωνα με την FactSet. Παράλληλα, η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου έχασε 28,10 δολάρια ή 2,7% στα 1.029,50 δολάρια η ουγγιά ενώ ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε κατά 9 cents ή 2,5% στα 3,56 δολάρια η λίβρα.

“Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση για τον χρυσό, καθώς η αγωνία για το ανώτατο όριο χρέους δεν έχει ακόμη προκαλέσει ροές προς τα ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός”, δήλωσε την Τετάρτη στο MarketWatch ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.

Ο χρυσός δέχεται πιέσεις καθώς το δολάριο ενισχύεται και μετά από πιο γερακίσια σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), πρόσθεσε ο ίδιος. “Αρχίζει να φαίνεται ότι η Fed ίσως χρειαστεί να προβεί σε περισσότερη σύσφιξη”.

Στις συναλλαγές της Τετάρτης, ο δείκτης ICE US Dollar ενισχύθηκε σχεδόν κατά 0,4% στα 103,88.

“Αν υπάρξει συνεχής ενίσχυση του δολαρίου και τα επιτόκια συνεχίσουν την ανοδική τους κίνηση, είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι ο χρυσός θα καταφέρει να διατηρήσει την ανοδική τάση”, ανέφεραν οι αναλυτές της Sevens Report Research.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε κέρδη τους πέντε από τους έξι τελευταίους μήνες, ενώ το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε απώλειες σχεδόν όλους αυτούς τους μήνες. Ωστόσο, ο χρυσός έχει αντιστρέψει κάποια από αυτά τα κέρδη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές δείχνουν προτίμηση στο δολάριο ΗΠΑ ως ένα πιθανό ασφαλές καταφύγιο από τυχόν αντιδράσεις που θα προκαλέσει το αδιέξοδο για το όριο του χρέους στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα