Τριπλάσια αύξηση στα κέρδη της General Electric στο α’ τρίμηνο

Αύξηση κατέγραψαν τα κέρδη της General Electric στο πρώτο τρίμηνο του έτους ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street με ώθηση από τις υψηλότερες πωλήσεις αεροπορικών, πετρελαϊκών και φυσικού αερίου και μονάδων υγειονομικής περίθαλψης, καθώς η εταιρεία προσπαθεί για να ανακάμψει και να «απλοποιήσει» τις επιχειρήσεις της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, στα 954 εκατ. δολάρια ή 13 σεντς ανά μετοχή ανήλθαν τον α’ τρίμηνο τα κέρδη της εταιρείας σε σχέση με τα 261 εκατ. δολάρια και σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που είχαν κάνει λόγο για 9 σεντς ανά μετοχή.

Επίσης, ανοδικά κινήθηκαν και τα έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 27,3 εκατ. δολάρια σε σχέση με τις εκτιμήσεις για 27 εκατ. δολάρια.

Ακόμα και με το πρώτο τρίμηνο «να ξεπερνά θετικά τις προσδοκίες μας», ο διευθύνων σύμβουλος της GE, Λάρι Κάλπ δήλωσε ότι αυτό «καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από το χρονοδιάγραμμα ορισμένων στοιχείων, τα οποία πρέπει να εξισορροπούνται καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους».

Στην ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων, οι μετοχές της GE ενισχύθηκαν κατά 7% σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το «κλείσιμο» της Δευτέρας στις 9,73 δολάρια ανά μετοχή ενώ τώρα κινείται ανοδικά κατά 1,57% στα 9,73 δολάρια.

Σχετικά Νέα