Τριήμερο Αγίου Πνεύματος – Τι θα ισχύσει για τις μετακινήσεις

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο «πέφτει» φέτος τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής, θα είναι διαφορετικό φέτος λόγω της πανδημίας.

Στο Δημόσιο έχει οριστεί ως επίσημη ημέρα αργίας, ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε ό,τι αφορά τις «αποδράσεις» θα εξαρτηθούν από το πόσο επιφυλακτικός θα είναι ο κόσμος λόγω της πανδημίας. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι το πρώτο τριήμερο μετά τη χαλάρωση των μέτρων και όλα δείχνουν ότι πλέον θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στα νησιά, έστω υπό όρους και προϋποθέσεις.

Στις 8 Ιουνίου θα είναι ανοικτά μόνο τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Η έναρξη λειτουργίας τους έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι μετακινήσεις

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου ξεκινούν οι μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι πρόθεση είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα