

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ ΡαΊσι, θα ξεκινήσει μια τριήμερη επίσκεψη στο Πακιστάν, σήμερα Δευτέρα, για συναντήσεις με τον ομόλογο του, τον πρωθυπουργό και τους επικεφαλής των δύο κοινοβουλίων. Το ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ την Κυριακή, καθώς οι δύο μουσουλμάνοι γείτονες επιδιώκουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους μετά την ανταλλαγή πυραύλων τον Ιανουάριο.
Η επίσκεψη τέθηκε υπό αμφισβήτηση λόγω της αυξανόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ πριν από μια εβδομάδα, και ακολούθησε στο κεντρικό Ιράν επίθεση από το Ισραήλ.
Το Πακιστάν είχε δώσει σήμα από τον Ιανουάριο ότι ο Ραΐσι θα ερχόταν για επίσκεψη και ο Πακιστανός πρωθυπουργός είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα πραγματοποιηθεί «πολύ σύντομα».
Στο Πακιστάν, ο Ραΐσι θα συναντηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τους επικεφαλής των δύο κοινοβουλευτικών αιθουσών, ενημέρωσε επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ.
«Θα συζητηθούν επίσης οι περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις, καθώς και η διμερής συνεργασία για την καταπολέμηση της κοινής απειλής από την τρομοκρατία», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ατζέντα, ο Ραΐσι θα επισκεφθεί τις μεγάλες πόλεις Λαχόρη και Καράτσι και θα επικεντρωθεί σε διμερείς σχέσεις και εμπορικούς δεσμούς.
Η επίσκεψη Ραΐσι στο Πακιστάν πραγματοποιείται μετά από την υποβάθμιση της Τεχεράνης της Ισραηλινής επίθεσης την περασμένη Παρασκευή για την οποία είπε ότι δεν σχεδιάζει να αντιδράσει, μια απάντηση που φαίνεται να αποσκοπεί στην αποτροπή της περιφερειακής κλιμάκωσης του πολέμου στη Γάζα.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.