Τραυματίστηκαν 37 επιβάτες λόγω αναταράξεων σε πτήση της Air Canada

Κατεπείγουσα προσγείωση στη Χαβάη έκανε αεροσκάφος της Air Canada, το οποίο έπεσε σε αναταράξεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 37 επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος Boeing 777-200 της Air Canada εκτελούσε πτήση από το Βανκούβερ στο Σίδνεϊ, όταν έπεσε σε «απρόσμενες αναταράξεις». Ευτυχώς, οι 37 επιβαίνοντες αν και τραυματίες, δεν απειλείται η ζωή τους.

Σύμφωνα με την Air Canada το αεροσκάφος της πτήσης AC33 βρέθηκε αντιμέτωπο με ξαφνικές αναταράξεις «περίπου δύο ώρες αφότου πέρασε πάνω από τη Χαβάη» και «εξετράπη στη Χονολουλού», όπου «προσγειώθηκε ομαλά» στις 06.45 τοπική ώρα.

Το συμβάν έγινε σε ύψος 36.000 ποδών (10.973 μέτρων), 966 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Χαβάης.

Όπως ανέφερε επιβάτης στον ιστότοπο HawaiiNewsNow, το αεροπλάνο «πρέπει να έχασε μονομιάς περίπου 100 πόδια ύψος ή κάτι τέτοιο, διότι όλοι μας εκτιναχθήκαμε στο ταβάνι, παραλίγο να το διαπεράσουμε».

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 269 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος.

Η έκτακτη προσγείωσε κρίθηκε αναγκαία για «προληπτικούς» λόγους, ενώ «ιατρικό προσωπικό βρισκόταν σε αναμονή για να προσφέρει βοήθεια» στους επιβάτες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους στη Χονολουλού, από τους συνολικά 37 τραυματίες, εννέα φέρουν σοβαρά τραύματα, ενώ 21 φέρουν ελαφρύτερους τραυματισμούς, σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Όλοι οι επιβάτες, πλην ενός, πήραν εξιτήριο, ενώ το πρόσωπο που παρέμεινε στο νοσοκομείο αναμενόταν να βγει σύντομα.

Σχετικά Νέα