Τραυματισμός διαδηλωτή από επίθεση των ΜΑΤ σε αντιφασιστική συγκέντρωση

Σοβαρά προβλήματα ακοής αντιμετωπίζει ο 68χρονος Κώστας Γεωργόπουλος, μετά από έκρηξη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης ακριβώς δίπλα του, κατά την επίθεση των ΜΑΤ για τη διάλυση της αντιφασιστικής κινητοποίησης στην Καλλιθέα στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Οι αντιφασίστες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την παρουσία και συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στον εορτασμό, κατά τη μαθητική παρέλαση, με συνέπεια να δεχτούν άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ, που, εντούτοις, δεν κατάφεραν να διαλύσουν την κινητοποίηση. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν διαδηλωτές, όπως έχουμε αναφέρει ήδη από την ίδια κιόλας μέρα στην Ίσκρα.

Ο Κώστας Γεωργόπουλος, μουσικός, επί δεκαετίες συνδικαλιστής, παλιός πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος, μέλος της ΛΑΕ και του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, έχει υποστεί βλάβη στα τύμπανα και ακουστικό τραύμα στο νεύρο, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί που τον εξέτασαν.

Η επίθεση των ΜΑΤ κατά της αντιφασιστικής κινητοποίησης έχει καταγγελθεί από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό και από άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής, ενώ επισημαίνεται η τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά της αρμόδιας υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, που αιματοκύλισαν τους αντιφασίστες διαδηλωτές για να προστατεύσουν τη ναζιστική εγκληματική συμμορία.

Στη φωτογραφία ο Κώστας Γεωργόπουλος ανάμεσα σε άλλους διαδηλωτές, λίγο πριν την επίθεση των ΜΑΤ.

Σχετικά Νέα