

Σύντομα θα τεθούν σε ισχύ οι νέες τραπεζικές χρεώσεις.
Όπως μεταδίδει το www.ertnews.gr οι μειωμένες προμήθειες σε μια σειρά από τραπεζικές συναλλαγές αλλά και η κατάργηση προμηθειών ειδικά για πληρωμές ΔΕΚΟ, όπως λογαριασμό ρεύματος, ασφαλιστικές εισφορές, ασφαλιστήρια συμβόλαια, νερό κλπ θα ξεκινήσουν από τις 21 Ιανουαρίου του 2025.
Υπενθυμίζεται πως από τις 21 Ιανουαρίου για ποσά από έως 5.000 ευρώ ανά έμβασμα θα ισχύουν έως 0,50 ευρώ προμήθεια για αποστολή χρημάτων και αντιστοίχως έως 0, 50 ευρώ για την λήψη χρημάτων, κάτι που τώρα είναι 2,5 ευρώ.
Επιπλέον μηδενικές προμήθειες θα υπάρχουν για ανάληψη μετρητών σε περιοχές που έχουν μόνο ένα ΑΤΜ , όπως επίσης και για ερώτηση υπολοίπου ΑΤΜ άλλης τράπεζας. Ενώ κατά 50% μειώνονται οι προμήθειες και στις συναλλαγές με POS, για τη φόρτιση προπληρωμένων καρτών έως 100 ευρώ αλλά και το όριο των ημερήσιων συναλλαγών μέσω IRIS.
Η δήλωση του Τσάπαλου
Για το θέμα αυτό μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος. Από τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε λίγο πριν την εκπνοή του 2024 οι πολίτες θα έχουν πληρώνουν κάθε χρόνο 150 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για τραπεζικές προμήθειες είπε ο κ. Τσάπαλος.
Και συνέχισε λέγοντας πως «μετά τις ανακοινώσεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης υπήρξε τράπεζα η οποία από μόνη της οικειοθελώς έσπευσε και κατήργησε συνολικά και άλλες προμήθειες ή τις περιόρισε σημαντικά, χωρίς να το προβλέπει ο νόμος, αλλά επειδή θέλει να ανταγωνιστεί ισχυρότερα τους υπόλοιπους παίκτες του τραπεζικού κλάδου» υπογραμμίζοντας πως «με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης εκτός από τον περιορισμό ενός σημαντικού εξόδου του πολίτη, ενεργοποιήθηκαν και τα αντανακλαστικά του ανταγωνισμού στον τραπεζικό κλάδο, ειδικά στο κομμάτι των προμηθειών».
Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν έρευνα αγοράς, για το ποιες τράπεζες προσφέρουν ευνοϊκότερες προμήθειες ώστε για να επιλέξει την πιο κατάλληλη για την τσέπη του.
Σημειώνεται πως σε λιγότερο από 1 μήνα στην Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι αναρτημένες όλες οι προμήθειες που ζητούν οι τράπεζες.
Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του Κ. Χατζηδάκη για δανειοδοτήσεις και από μη τραπεζικά ιδρύματα ο κ. Τσάπαλος σημείωσε πως με τον ίδιο νόμο δίνεται η δυνατότητα για κάθε είδους τραπεζικές πιστώσεις από μη τραπεζικά ιδρύματα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως και αυτό το μέτρο έχει ως στόχο να εντείνει τον ανταγωνισμό και να συμβάλει και στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού.
Σχετικά Νέα
Μεγάλη άνοδος στον αριθμό των διαθέσιμων Αirbnb στην Ελλάδα
Μικρή κάμψη κατέγραψε η ελληνική αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων τον Μάρτιο, σύμφωνα με την τελευταία.
-
Οι ΗΠΑ προσφέρουν χαλάρωση κυρώσεων στη Ρωσία στην ειρηνευτική πρόταση για την Ουκρανία
Προτάσεις ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, παρουσίασαν οι ΗΠΑ στους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένων.
-
ΑΑΔΕ: Ανακάλυψε φοροδιαφυγή €3,1 δισ. το 2024
Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής, άνοιξαν το «κουτί της Πανδώρας» και το 2024..
Συντάξεις Μαΐου 2025: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές
Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου 2025 στους δικαιούχους συνταξιούχους. Ο e-ΕΦΚΑ.