

Την εκτίμηση ότι ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι ζήτημα πιθανώς τριών ή τεσσάρων εβδομάδων εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις προειδοποιήσεις Αμερικανών αξιωματούχων από τον τομέα της Υγείας κατά ενός επιταχυμένου χρονοδιαγράμματος.
Μιλώντας σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το ABC News στη Φιλαδέλφεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνησή του, δηλώνοντας ότι το εμβόλιο θα διανεμηθεί, σύντομα.
«Είμαστε πολύ κοντά στο να έχουμε ένα εμβόλιο» είπε ο ίδιος.
«Αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια, για την προηγούμενη κυβέρνηση θα απαιτούνταν ίσως χρόνια για την ύπαρξη ενός εμβολίου, εξαιτίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) και όλων των εγκρίσεων. Βρισκόμαστε μεταξύ εβδομάδων για να το έχουμε. Ξέρετε, μπορεί να είναι τρεις ή τέσσερις εβδομάδες» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Πρός απαγόρευση ορισμένων τεχνητών χρωστικών ουσιών σε τρόφιμα από τον Κένεντι
Ο υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ πρόκειται να ανακοινώσει την απαγόρευση ορισμένων τεχνητών.
Επένδυση 50 δις δολαρίων ετοιμάζει η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche στις ΗΠΑ
Η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche προγραμματίζει να επενδύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια (43 δισεκ. ευρώ).
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 100 πρόεδροι πανεπιστημίων και κολλεγίων ενώνουν τις φωνές τους κατά της επικίνδυνης πολιτικής Τραμπ στην εκπαίδευση
Περισσότεροι από 100 πρόεδροι πανεπιστημίων, κολλεγίων και ακαδημαϊκών εταιρειών στις ΗΠΑ εξέδωσαν σήμερα κοινή.
UNESCO: Η Αυστραλία αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ της καθιέρωσης Διεθνούς Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας
Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας δια της Μονίμου Αντιπροσώπου της στην UNESCO αρνήθηκε την περασμένη.