

Ο Αμερικανός νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη πως θα πρόκρινε την ιδέα να εξαγοραστεί το TikTok από τον Ίλον Μασκ, αν ο επικεφαλής του X, της SpaceX και της Tesla το «θέλει», καθώς η πλατφόρμα της κινεζικής ByteDance απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ από την Κυριακή, αν και παραμένει σε λειτουργία κατόπιν αναστολής της ισχύος του νόμου που προώθησε με εκτελεστικό διάταγμα ο Ρεπουμπλικάνος για 75 ημέρες.
«Θα ήμουν, αν θέλει να την αγοράσει», είπε ο Τραμπ ερωτηθείς αν είναι ανοικτός στην ιδέα της εξαγοράς της πλατφόρμας από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, μέγα υποστηρικτή και σύμβουλό του. Όποιο πρόσωπο ή οντότητα αγοράσει το TikTok πρέπει να «δώσει το μισό» (μετοχικό κεφάλαιο) στις ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για την παραχώρηση «άδειας» ώστε να λειτουργεί στη χώρα, πρόσθεσε ο νέος πρόεδρος.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε πολλά σπίτια σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.