Τραμπ: Θα επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν – Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις κατά του Ιράν, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την Τεχεράνη από την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ είναι ακόμη πιθανή,μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ ανήρτησε έναν χάρτη στο Twitter με τις ακριβείς συντεταγμένες της θέσης του drone, το οποίο καταρρίφθηκε από το Ιράν την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι η θέση του, ήταν εντός των ορίων ευθύνης κι ελέγχου περιοχής του Ιράν.

Στον χάρτη παρουσιάζονται επίσης και δύο κίτρινα τετράγωνα στην τροχιά της πτήσης του drone, τα οποία σύμφωνα με τον χάρτη προσδιορίζουν τα σήματα κλήσης για τις σχετικές προειδοποιήσεις, που έστειλε το Ιράν προς το αμερικανικό μη επανδρωμένο όχημα.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία για το που βρίσκονταν το όχημα όταν καταρρίφθηκε», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ζαρίφ.

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Συμφωνία για το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν και κλιμακώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από τις επιθέσεις σε δύο τάνκερ, τα οποία έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά Νέα