Τραμπ: Θα επιτρέψουμε εξαγωγές προς τη Huawei, αλλά…

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να πουλήσουν εξοπλισμό στην Huawei εάν δεν τίθεται ζήτημα κινδύνου για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε το παραπάνω σχόλιο μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής της G20 στην Οζάκα της Ιαπωνίας.
«Μου αρέσουν οι εταιρείες που πουλούν πράγματα σε άλλους … πολύ σύνθετα πράγματα. Αυτά δεν είναι εύκολο να γίνουν … οι επιχειρήσεις μας ήταν πολύ αναστατωμένες, αλλά τους επιτρέπουμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο.
«Έτσι, αν δεν πρόκειται για θέμα εθνικής ασφάλειας, τους επιτρέπουμε να πουλήσουν» είπε και πρόσθεσε: «Θα αφήσουμε τη Huawei για το τέλος. Θα δούμε τι θα κάνουμε με την εμπορική συμφωνία».
Ο ίδιος αρνήθηκε να δηλώσει κατηγορηματικά εάν η Huawei θα βγει από τη μαύρη λίστα του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, αλλά υποσχέθηκε να «το εξετάσει πολύ προσεκτικά».
Όπως ξεκαθάρισε, το ζήτημα δεν θα τεθεί στο αμέσως καθώς διαπραγματεύσεις με την Κίνα βρίσκονται σε εξέλιξη, προσθέτοντας ότι θα αφήσει το ζήτημα για αργότερα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτμούν ότι η Huawei, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, βοηθά το Πεκίνο να «κλέψει» εμπορικά μυστικά και να συλλέξει προσωπικά δεδομένα.
Τους ισχυρισμούς αυτούς αμφισβητούν τόσο η Huawei όσο και οι κινεζικές αρχές.

Σχετικά Νέα