

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα το πρωί ότι οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό σύντομα θα διενεργούνται στις ΗΠΑ σε μεγάλη κλίμακα, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό.
«Οι αλλαγές έχουν γίνει και οι έλεγχοι σύντομα θα διενεργούνται με πολύ μεγάλη κλίμακα. Τελείωσε η γραφειοκρατία, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε!», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.
For decades the @CDCgov looked at, and studied, its testing system, but did nothing about it. It would always be inadequate and slow for a large scale pandemic, but a pandemic would never happen, they hoped. President Obama made changes that only complicated things further…..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 13, 2020
Ο Τραμπ επέκρινε επίσης τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενείων, έναν από τους αμερικανικούς οργανισμούς που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον φονικό ιό, επειδή έχουν ένα σύστημα ελέγχου το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι «πάντα ανεπαρκές και αργό για μια πανδημία μεγάλης κλίμακας».
Ο Τραμπ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεν έδωσε λεπτομέρειες για ποιο λόγο το σύστημα είναι ανεπαρκές, αλλά χθες, ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους για μολυσματικές ασθένειες, ο Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να υποβληθεί εύκολα σε ελέγχους και ότι το αμερικανικό σύστημα ελέγχου «δεν είναι στην πραγματικότητα εξοπλισμένο για αυτό που χρειαζόμαστε τώρα».
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.