Τραμπ: Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, δεν υπάρχει ανάγκη να βιαστούμε

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε την Παρασκευή ότι δεν είναι «σε καμία απολύτως βιασύνη» για να οριστικοποιήσει την εμπορική συμφωνία με την Κίνα, την ώρα που οι διαπραγματευτές και των δύο πλευρών ετοιμάζονται για τη δεύτερη μέρα συνομιλιών στην Ουάσιγκτον.

«Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με την Κίνα, ελπίζοντας ότι δεν θα προσπαθήσουν ξανά να αναθεωρήσουν τη συμφωνία!», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι για πολλά χρόνια «χάνουμε 500 δισ. δολάρια τη χρονιά, από την τρέλα του εμπορίου με την Κίνα. ΟΧΙ ΠΙΑ!»

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

We have lost 500 Billion Dollars a year, for many years, on Crazy Trade with China. NO MORE!

5,769 people are talking about this

Υπενθυμίζεται ότι τέθηκε σε ισχύ σήμερα η αύξηση στο 25% των αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, κλιμακώνοντας τις σινοαμερικανικές εμπορικές εντάσεις, την ώρα που οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να καταλήξουν σε κάποια εμπορική συμφωνία.

Σε μια πρώτη αντίδραση, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη» του για την απόφαση των ΗΠΑ, λέγοντας πως θα λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικά Νέα