

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε χθες Παρασκευή σε δημοσιογράφους ότι ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον οποίο είχε νωρίτερα λεκτική αντιπαράθεση στον Λευκό Οίκο, δεν φάνηκε να θέλει ειρήνη.
Φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο για να περάσει το Σαββατοκύριακο στην κατοικία του στη Φλόριντα, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του «δεν πήγε καλά», επικρίνοντας τον Ζελένσκι ότι «υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του».
Υποστήριξε πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να παίξουν παιχνίδια και ότι επιδιώκουν την ειρήνη, «όχι έναν «10ετή πόλεμο».
Ερωτηθείς εάν εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε πως «δεν έχει σημασία» τι σκέφτεται ο ίδιος.
Επέμεινε πως η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία μπορεί να επιτευχθεί άμεσα εφόσον ο Ζελένσκι δείξει ότι θέλει πραγματικά την ειρήνη.
Σχετικά Νέα
Η Κίνα ζητά από τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν αμέσως το εμπόλεμο Σουδάν
Η πρεσβεία της Κίνας στο Σουδάν κάλεσε χθες Πέμπτη τους Κινέζους υπηκόους να εγκαταλείψουν.
Χιλή: Εντοπίστηκαν οι σοροί των έξι επιβαινόντων σε αεροσκάφος-ασθενοφόρο που συνετρίβη στο Σταντιάγο
Τα πτώματα έξι επιβαινόντων σε αεροσκάφος-ασθενοφόρο, που συνετρίβη μερικά λεπτά αφού απογειώθηκε προχθές Τετάρτη.
Διεθνής Αμνηστία: Τα ΗΑΕ εξοπλίζουν τους παραστρατιωτικούς στο Σουδάν με όπλα
Όπλα κινεζικής κατασκευής που προμηθεύουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στους παραστρατιωτικούς χρησιμοποιήθηκαν και συνεχίζουν.
Σύγκρουση ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας στον ΟΗΕ για τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας
Κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που συνεδρίασε με θέμα.