

Την άποψη ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να ασχολούνται με τον Πούτιν, καθώς έχουν άλλα πιο σημαντικά ζητήματα να τους απασχολούν, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Επιμένοντας στην αντιμεταναστευτική του πολιτική, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε μέσω ανάρτησης στο Truth Social «να ασχολούμαστε λιγότερο με τον Πούτιν και περισσότερο με τους μετανάστες που βιάζουν, διακινούν ναρκωτικά και δολοφονούν».
Όπως είπε αυτό θα πρέπει να το κάνουν οι Αμερικανοί «για να μην καταντήσουμε όπως η Ευρώπη».
«Θα πρέπει να περνάμε λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για τον Πούτιν, και περισσότερο για τις συμμορίες των μετανταστών που βιάζουν, τους βαρώνους ναρκωτικών, τους δολοφόνους και τους ανθρώπους από ψυχιατρικά ιδρύματα που μπαίνουν στη χώρα μας – Για να μην καταντήσουμε όπως η Ευρώπη!», έγραψε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ ζήτησε από την αμερικανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της που αφορούν τη Ρωσία, περιλαμβανομένων των επιθετικών ενεργειών, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Η αναστολή αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επανεξέτασης των αμερικανικών δραστηριοτήτων που αφορούν τη Ρωσία και η διάρκειά της δεν είναι γνωστή, επεσήμαναν οι New York Times.
Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας. Οι αρχές δεν σχολιάζουν σχεδόν ποτέ τις ενέργειες της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας, όπως και άλλες απόρρητες δραστηριότητες.
«Για τον υπουργό Χέγκσεθ δεν υπάρχει σημαντικότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια των μαχόμενων σε όλες τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένου του κυβερνοχώρου», τόνισε αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Η αναστολή αυτή ανακοινώθηκε την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να προσεγγίζει τη Μόσχα.
Αφού υπήρξε έναν από τους βασικούς συμμάχους του Κιέβου έναντι της εισβολής της Ρωσίας, η Ουάσινγκτον, υπό την προεδρία του Τραμπ, φαίνεται να θέλει να πείσει την Ουκρανία να δεχθεί μια εκεχειρία χωρίς απαραιτήτως να ανησυχεί αν θα λάβει εγγυήσεις ασφαλείας, κάτι που το Κίεβο αρνείται.
Η Ρωσία κατηγορείται συχνά ότι έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο εναντίον των δυτικών χωρών, κυρίως με στόχο να υπονομεύσει την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, στο πλαίσιο του οποίου επιδίδεται σε συμβατικές απόρρητες επιχειρήσεις αλλά και σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τα συστήματα πληροφορικής.
Σχετικά Νέα
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.