

Στις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία κατά της Ρωσίας αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι σταθμίζει τις ενέργειες που πρέπει κάνει, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
“Εξετάζουμε πολλά πράγματα, αλλά θα δούμε”, δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους καθώς αποχωρούσε από το Καπιτώλιο μετά από συνάντηση με τους Ρεπουμπλικάνους για το φορολογικό νομοσχέδιο, όπως μεταδίδει το Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που θέτει ως στόχο τα νέα τάνκερ φαντάσματα του σκιώδους στόλου της Ρωσίας που βοηθούν την Μόσχα να παρακάμπτει τις κυρώσεις που πλήττουν τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου, ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας.
“Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που αφορά 200 πλοία του σκιώδους στόλου της”, έγραψε στο Χ η Κάγια Κάλας στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες. “Και άλλες κυρώσεις κατά της Ρωσίας προετοιμάζονται. Οσο η Ρωσία θα συνεχίζει τον πόλεμο, τόσο η απάντησή μας θα είναι δριμεία”, πρόσθεσε.
Το 18ο πακέτο κυρώσεων που συζητείται προβλέπει ειδικότερα κυρώσεις κατά των Nord Stream 1 και Nord Stream 2, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Σχετικά Νέα
Συρία για άρση κυρώσεων από ΕΕ: Ανοίγει το δρόμο για οικονομική σταθερότητα και συνεργασία
Ο υπουργός Οικονομικών της Συρίας Μοχάμαντ Γισρ Μπαρνιέχ, χαρακτήρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν επισκέφθηκε την περιφέρεια Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε χθες, Τρίτη, την περιφέρεια Κουρσκ, στη δυτική Ρωσία.
Γερμανός υπ. Άμυνας: Ο Τραμπ υπερτίμησε την επιρροή που διαθέτει πάνω στον Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε λανθασμένα την επιρροή του στον Ρώσο πρόεδρο.
ΗΠΑ: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Νέα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι.