Τράμπ: Fake news ο αριθμός των νεκρών από Covid στις ΗΠΑ – Τι απαντά ο Φάουτσι

Κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του απερχόμενου προέδρου Donald Trump ότι, οι αυξημένοι αριθμοί θανάτων από Covid – 19 στη χώρα ήταν σκόπιμα υπερβολικοί.

Καθώς ο αριθμός των θανάτων από Covid αυξήθηκε σε πάνω από 340.000 το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2021, ο Trump απέρριψε τα στοιχεία ως «fake news», ισχυριζόμενος ότι η μέθοδος που χρησιμοποιούν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τον υπολογισμό των κρουσμάτων και θανάτων δεν συμβαδίζουν με άλλες χώρες, γράφουν οι Financial Times.

«Υπερβολικός ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ»

«Ο αριθμός των περιπτώσεων και των θανάτων του ιού της Κίνας είναι υπερβολικά υπερβολικός στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της γελοίας μεθόδου προσδιορισμού του @ CDCgov σε σύγκριση με άλλες χώρες, πολλές από τις οποίες αναφέρουν, σκόπιμα, πολύ ανακριβώς και χαμηλά νούμερα», ανέφερε ο πρόεδρος στο Twitter.

«Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε το Covid.Fake news.

Τι απαντά ο Fauci

Σε συνέντευξή του στο NBC, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci δήλωσε ότι ο αριθμός των θανάτων του Covid-19 «είναι πραγματικός» και ότι τα στοιχεία μπορούν να τα δουν νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.
Μιλώντας στο CNN, ο αρχίατρος των ΗΠΑ Jerome Adams, είπε επίσης ότι «δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητηθεί αυτός ο αριθμός» των θανάτων του Covid-19.

Οι ΗΠΑ είχαν καταγράψει 341.746 θανάτους Covid-19 έως 2 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Covid Tracking Project.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα