Τραμπ εναντίον ΠΟΥ και για την υδροξυχλωροκίνη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον θεωρεί όργανο των Κινέζων. Γι’ αυτό και του έκοψε τη χρηματοδότηση, ενώ απειλεί να αποσύρει οριστικά και αμετάκλητα τη χώρα του από αυτόν.

Όμως, η αντιπαράθεση δεν σταματά εκεί, αλλά συνεχίζεται και στα θέματα της υγείας. Άλλωστε, είναι φανερό ότι ο Τραμπ θεωρεί πως είναι κάτι σαν… ημίθεος, ο οποίος ξέρει καλύτερα πώς να σώσει τον εαυτό του, τους Αμερικανούς και όλο τον πλανήτη από τον νέο κορονοϊό. Η δε υπόθεση της – επίμαχης και αμφιλεγόμενης – φαρμακευτικής ουσίας υδροξυχλωροκίνη (η οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ελονοσίας) είναι άκρως αποκαλυπτική.

Όπως είναι γνωστό, ο Τραμπ δημοσιοποίησε στις 18 Μαΐου ότι είχε ξεκινήσει την λήψη της συγκεκριμένης ουσίας προληπτικά, από τις αρχές του μήνα. Αυτό, μάλιστα, ήταν το τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα του με την επιστημονική κοινότητα – στην οποία, εκτός του ΠΟΥ, περιλαμβάνεται και ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος επίσης είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος…

Μόλις χθες, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ ανακοίνωσε την διακοπή των κλινικών δοκιμών της συγκεκριμένης ουσίας σε ασθενείς του Covid-19, καθώς κρίθηκε ότι ενώ δεν αποδεικνύεται όιτι τους προφυλάσσει ή ότι επιταχύνει την ανάρρωσή τους, ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία τους, ενώ αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους – κυρίως από καρδιακές αρρυθμίες και επιπλοκές.

 

Σχετικά Νέα