Τραμπ: Δεν θα πάω στην ορκωμοσία του Μπάιντεν

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter πως δεν θα παρευρίσκεται στην ορκωμοσία του νέου ενοίκου του Λευκού Οίκου, Τζο Μπαίντεν.

«Για όσους ρωτάνε, δεν θα πάω στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου». Αυτό έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter πριν από λίγη ώρα, σημειώνοντας πως δεν θα παρευρίσκεται στην τελετή ανάληψης καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν.

Η ανάρτηση του απερχόμενου προέδρου έρχεται την ώρα που οι Δημοκρατικοί βρίσκονται πιο κοντά σε μια ιστορική κίνηση καθώς εξετάζουν την περίπτωση παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ για δεύτερη φορά, δύο ημέρες αφού οι ψευδείς ισχυρισμοί του περί εκλογικής νοθείας ενθάρρυναν το πλήθος που εισέβαλε στο Καπιτώλιο.

O Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στο Twitter λιγότερα από δύο εικοσιτετράωρα αφότου το μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατέβασε τις αναρτήσεις του αναφορικά με τα γεγονότα στο Καπιτώλιο.

Το διάγγελμα Τραμπ για την ομαλή μετάβαση στην εξουσία
Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε διάγγελμα περίπου τριών λεπτών μετά τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο την Τετάρτη και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε τόσο στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν την Τετάρτη έξω και μέσα από το Καπιτώλιο, όσο και στη διάδοχη κατάσταση στην προεδρία. Ο απερχόμενος πρόεδρος για πρώτη φορά καταδίκασε ανοιχτά τα επεισόδια και τόνισε πως όσοι εμπλέκονται σε αυτά θα «πληρώσουν», ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα επιστρέψει στο μέλλον για να διεκδικήσει την προεδρία, λέγοντας πως «το ταξίδι αυτό ήταν μόνο η αρχή».


Ακόμη, ο απερχόμενος πρόεδρος αποδέχθηκε το αποτέλεσμα, λέγοντας πως θα γίνει ομαλά η μεταβίβαση εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν (δεν ανέφερε καθόλου το όνομα του νέου προέδρου), αν και για άλλη μια φορά άφησε υπονοούμενα για την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας, ζητώντας να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα