

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 23 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε Μεξικανούς και μετανάστες έπεσε σε χαράδρα στο βορειοδυτικό Μεξικό, σύμφωνα με τις αρχές.
«Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο δυστύχημα ανέρχεται σε 18, συμπεριλαμβανομένων 3 ανηλίκων (…) και 15 ενηλίκων», ανέφερε η πολιτική προστασία της Ναγιαρίτ, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.
Το δυστύχημα έγινε περί τις 03:00 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 1300 ώρα Ελλάδας) όταν λεωφορείο που είχε αναχωρήσει από την πρωτεύουσα Μεξικό και είχε προορισμό την Τιχουάνα (βορειοδυτικά), στα σύνορα με τις ΗΠΑ, εξετράπη της πορείας του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το Μεξικό και οι ΗΠΑ μοιράζονται σύνορα μήκους 2.750 χιλιομέτρων.
Στην πλειονότητά τους οι επιβάτες ήταν ξένοι, υπήκοοι «χωρών όπως η Ινδία, η Δομινικανή Δημοκρατία» και κρατών «της αφρικανικής ηπείρου», σύμφωνα με την πολιτική προστασία, που εκτίμησε πως κάποιοι από αυτούς κατευθύνονταν στην Τιχουάνα για να προσπαθήσουν «να μπουν στις ΗΠΑ».
Κατά την ίδια πηγή, ο οδηγός του λεωφορείου ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο του οχήματος, που έπεσε σε χαράδρα βάθους 40 μέτρων κοντά στην Τέπικ, την πρωτεύουσα της πολιτείας. Έχει τεθεί υπό κράτηση.
Το Μεξικό είναι μέρος του διαδρόμου από όπου περνούν χιλιάδες μετανάστες στην προσπάθεια να φθάσουν στις ΗΠΑ, για να ζητήσουν άσυλο ή να προσπαθήσουν να περάσουν στην αμερικανική επικράτεια χωρίς βίζα.
Πολλοί μετανάστες ταξιδεύουν μυστικά, στοιβάζονται μέσα σε φορτηγά, σε απάνθρωπες συνθήκες, και υπομένουν κακομεταχείριση από διακινητές.
Τον Δεκέμβριο του 2021, 50 μετανάστες σκοτώθηκαν όταν φορτηγό ενεπλάκη σε τροχαίο στην Τσιάπας (Οαχάκα, νότια). Οι περισσότεροι ήταν από τα τρία κράτη του λεγόμενου βορείου τριγώνου της κεντρικής Αμερικής (Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ).
Τον περασμένο μήνα, λεωφορείο ενεπλάκη σε τροχαίο στην Οαχάκα, με αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Και τον Φεβρουάριο, λεωφορείο ενεπλάκη σε τροχαίο στο κεντρικό Μεξικό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.