

Σε τραγωδία έχει εξελιχθεί το ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Πύλου, καθώς, σύμφωνα με το Λιμενικό, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 59 σοροί μεταναστών.
Η έρευνα του Λιμενικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αλιευτικό σκάφος που ανετράπη είναι μήκους 30 μέτρων και σε αυτό επέβαιναν τουλάχιστον 400 άτομα, οπότε υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες αγνοούμενους.
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί συνολικά 104 μετανάστες.
Οι τέσσερις από αυτούς παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και μεταφέρονται με ελικόπτερο S/P στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με υποθερμία. Οι άλλοι 100 μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι, κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).
Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει, κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών, από το Τομπρούκ (Λιβύη)· οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν σχετικά από τις ιταλικές.
Στο σημείο επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του Frontex.
Σχετικά Νέα
Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα «περιμένει» τον Ρώσο ομόλογό του.
ΗΠΑ-Κίνα: Συνεχίζονται σήμερα οι διμερείς εμπορικές συνομιλίες στη Γενεύη
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Κίνα συναντώνται πάλι σήμερα (11.5.2025) στη Γενεύη,.
Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβη στην Καπέλα Σιστίνα στις εκλογές του Πάπα
Ο 79χρονος καρδινάλιος Βίνσεντ Νίκολς, ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που συμμετείχαν στο.
Ζελένσκι: Πρώτα εκεχειρία και μετά απευθείας διαπραγματεύσεις
Ως θετικό σημάδι χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι το ότι η Ρωσία.