Τραγωδία στην Καλαμάτα: Ανασκευάζει ο δήμαρχος μετά τον σάλο

Ανασκευάζει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τις δηλώσεις του για τον σαϊτοπόλεμο, μετά τον τραγικό θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Νίκας είχε δηλώσει χθες ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του γιου του αδικοχαμένου 53χρονου.

Σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6”, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν.

«Τον Κώστα τον γνωρίζω πάνω από δέκα χρόνια, γνωρίζω και την οικογένειά του. Φανταστείτε πόσο έχω συγκλονιστεί. Δεν βλέπω με αδιαφορία αυτό το γεγονός. Έχω συγκλονιστεί», είπε απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε σχετικά με τη δήλωσή του μετά τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στον DNA των κατοίκων.

Όπως είπε «το έθιμο αυτό έγινε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Είναι ένα έθιμο που γίνεται μετά την επανάσταση».

Ο Π. Νίκας, ξεκαθάρισε ότι «μετά το θάνατο του Κώστα, δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο θεσμός αν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν όροι διεξαγωγής του. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι μετά το θάνατο του Κώστα μπορεί να πάρει απόφαση».

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας είπε ότι «είχαν ληφθεί τα περισσότερα μέτρα από κάθε άλλη φορά. Προφανώς θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι αυτό το βεγγαλικό θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το περιστατικό».

Απαντώντας στο εάν υπάρχουν ευθύνες ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι «είναι σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία. Η δικαιοσύνη θα κρίνει. Προφανώς υπάρχουν ευθύνες».

Τέλος, σχολιάζοντας το ξέσπασμα του γιου του αδικοχαμένου εικονολήπτη είπε: «Έχει δίκιο. Δεν θα αντιπαρατεθώ με ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του. Τη συγκεκριμένη οικογένεια τη σέβομαι και την εκτιμώ. Έχασα και εγώ έναν άνθρωπο που είχα συνεργαστεί 25 χρόνια».

 

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα