

Τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες βρήκαν στην Ινδία τουλάχιστον πέντε ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ νοσοκομείου στην πόλη Ρατζκότ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, όπου ξέσπασε φωτιά.
Η φωτιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
«Νωρίς σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά σε ΜΕΘ νοσοκομείου αναφοράς για την COVID-19 εδώ, πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε αξιωματούχος σε ινδικά ΜΜΕ. «Έξι ασθενείς διασώθηκαν, ο ένας εξ αυτών ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση».
Άλλοι 22 ασθενείς διακομίστηκαν σε άλλο νοσοκομείο.
Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται, η φωτιά ξέσπασε στη ΜΕΘ από άγνωστη αιτία. Ωστόσο, οι αρχές υποπτεύονται πως οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό. Τον Αύγουστο, οκτώ ασθενείς είχαν χάσει τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά υπό παρόμοιες συνθήκες στην Αχμενταμπάντ, την πρώην πρωτεύουσα του Γκουτζάρατ.
Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Βιτζάι Ρουπάνι εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν και υποσχέθηκε ότι θα προσφερθεί χρηματική βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.