Τρ. Πειραιώς: Συμμετέχει στο TEDxPatras 2022 στο πλαίσιο του Προγράμματος Equall για την ισότητα των φύλων

Συζήτηση με τη μορφή εργαστηρίου για τον γλωσσικό σεξισμό διοργανώνει, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, η Τράπεζα Πειραιώς, στρατηγικός συνεργάτης στο TEDxPatras 2022 «Metamorphosis/Μεταμόρφωση» και στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο η κα Αγγελική Αλβανούδη, Διδακτόρισσα Γλωσσολογίας και Διδάσκουσα στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα αναλύσει την έννοια του γλωσσικού σεξισμού και τους τρόπους με τους οποίους αυτός αναπαράγεται μέσω της κοινωνικής χρήσης της γλώσσας.

Η συζήτηση θα εστιάσει στη γενικευμένη χρήση του αρσενικού γένους και στον τρόπο με τον οποίο η χρήση του ενισχύει και αναπαράγει τις έμφυλες στερεοτυπικές αντιλήψεις, καθώς και πώς η χρήση των αρσενικών άρθρων αντανακλά την άνιση εκπροσώπηση των γυναικών στην κοινωνία. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα διερευνηθούν τρόποι με τους οποίους όλοι και όλες μπορούν να συνεισφέρουν στην εξάλειψη του γλωσσικού σεξισμού.

Επιπρόσθετα, η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL, διοργανώνει τρία διαδικτυακά workshops, που θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη του συνεδρίου, προσφέροντας σε 45 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στο TEDxPatras 2022, την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα workshop ευαισθητοποίησης που θα εστιάσει στις έννοιες της διαφορετικότητας, της κοινωνικής ενσωμάτωσης και των ασυνείδητων προκαταλήψεων, μέσα από θεωρητική και βιωματική μάθηση. Στο χώρο του TEDxPatras, θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο σχετικά με τις δράσεις του προγράμματος EQUALL και τη δήλωση συμμετοχής στα online workshops.

Το πρόγραμμα EQUALL αποτελεί ένα πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών της Τράπεζας Πειραιώς με στόχο την υποστήριξη και ενίσχυση της κοινωνικής ισότητας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τις γυναίκες να διεκδικήσουν τη θέση που ανταποκρίνεται στην αξία και τις δυνατότητές τους, υποστηρίζοντας την ισότιμη πρόσβασή τους στην απασχόληση, την επιχειρηματική δραστηριότητα, στοιχεία απαραίτητα για την αυτονομία και την εξέλιξή τους. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος EQUALL, η Τράπεζα επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τις νέες γενιές όσον αφορά την επιλογή επαγγέλματος σε σχέση με τα κοινωνικά στερεότυπα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα