Τρ. Αλεξιάδης: Όσοι μιλούν για ξερονήσια δεν έχουν καμιά σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό

«Η έλλειψη σχεδιασμού από την κυβέρνηση δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα», συνέχισε ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι με την πολιτική της μέσα σε μόλις 4 μήνες «τριπλασίασαν σχεδόν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά, φτάνοντας σχεδόν τις 40.000»

Την αντίθεσή του με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, εξέφρασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «κοινωνικές βόμβες» τις κλειστές δομές που σχεδιάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση στα νησιά, τονίζοντας τη διαφορά του στην αντίληψη και στο σχεδιασμό.

Καταδικάζοντας τη «λογική των κλειστών κέντρων κράτησης και τις ακραίες φωνές που ακούγονται για ξερονήσια», μίλησε για την ανάγκη να μην μετατραπούν τα νησιά σε «αποθήκες ψυχών» και αναφέρθηκε στην «κοινωνική αλληλεγγύη, στον ελληνικό πολιτισμό και στη στοργική αναφορά του “ξένου” στη χριστιανική θρησκεία».

«Η έλλειψη σχεδιασμού από την κυβέρνηση δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα», συνέχισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι με την πολιτική της μέσα σε μόλις 4 μήνες «τριπλασίασαν σχεδόν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά, φτάνοντας σχεδόν τις 40.000».

«Άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα κάνουν», είπε θυμίζοντας την κριτική που έκαναν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περί μη φύλαξης των συνόρων, με τη χώρα «στις μέρες μας να δέχεται αυξημένες ροές όχι μόνο από τη θάλασσα, αλλά και από τα χερσαία σύνορα του Έβρου, αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια του δόγματος περί “νόμου και τάξης” που θα εφάρμοζαν».

Στη συνέχεια, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τι έκανε η κάθε κυβέρνηση για το προσφυγικό, αλλά και για το φορολογικό, για το επίδομα θέρμανσης κ.ο.κ., ενώ στις ερωτήσεις, περί προτάσεων για την επίλυση του προβλήματος ,απάντησε περί «άμεσης μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τη νησιά στην ενδοχώρα και περί ισοκατανομής ανά την επικράτεια, με παράλληλη πίεση προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα για την εφαρμογή των συμφωνιών με την Τουρκία».

Φέρνοντας σαν παράδειγμα αδυναμίας εφαρμογής του σχεδίου τους, τις μεγάλες δυνάμεις αστυνομικού προσωπικού που θα χρειαστούν για να επιτηρούν τέτοιας έκτασης κλειστές δομές, έκλεισε, μιλώντας για την έλλειψη προγραμματισμού και για τις παλινωδίες των κυβερνώντων, με 4 υπουργούς να έχουν ασχοληθεί μέχρι τώρα με το θέμα, με τις αρμοδιότητες να αλλάζουν σε εβδομαδιαία βάση χωρίς να επιφέρουν αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα