Τρ. Αλεξιάδης: Από το τέλος του 2018 είχαμε ουσιαστική άρση των capital controls

Η άρση των capital controls ήταν μία από τις πολλές αποδείξεις της καλής κατάστασης της οικονομίας που παραδώσαμε δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των τραπεζών.

«Έψαξα να βρω ποιες κινήσεις έκανε η νέα κυβέρνηση για την άρση των capital controls και δε βρήκα καμία. Το ερώτημα είναι γιατί αυτό δεν έγινε προεκλογικά. Φαίνεται ότι οι τράπεζες ανακάλυψαν μετά τις εκλογές ότι ήταν πιο ευνοϊκό το πεδίο» σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, «ουσιαστική άρση των capital controls είχαμε από το τέλος του 2018 και από τους πρώτους μήνες του 2019, όταν υπήρχε σημαντικότατη επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, κάτι που δείχνει την εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα». Σε αυτό το πλαίσιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι τα χρήματα που επέστρεψαν δεν υπαγόταν στα capital controls.

«Το μνημόνιο και τα capital controls δεν ήταν μία πολιτική επιλογή αλλά μία πολιτική αναγκαιότητα μέσα σε μία αναγκαία μάχη που δώσαμε στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο συμβιβασμός απέδωσε και αυτό φάνηκε στο τέλος του 2018 και το 2019 με την καλή πορεία της οικονομίας» υπογράμμισε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Νέα