Τρ. Αλεξιάδης: 32.000 ενάρξεις επιχειρήσεων, 18.000 διακοπές για το 2018

Στην οικονομία, είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς πολιτικά με τους συνομιλητές σου, υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί που αποδεικνύουν αν τα όσα λέει  κάποιος είναι ορθά ή όχι. Πολλές φορές έχουμε, αυτό που είχαμε και στο παρελθόν στην Ελλάδα. Δηλαδή να ευημερούν οι αριθμοί και όχι οι πολίτες είπε στην εκπομπή ”Εμπράκτως” του Attica Tv βρέθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Αλλά για όσους βιάζονται να κάνουν κριτική στην οικονομική μας πολιτική και προσπαθούν να βρουν κάποια μελανά στοιχεία για να πουν ότι δεν πάμε καλά, να τους θυμίσω ότι αυτή η κυβέρνηση κληρονόμησε από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ μία χώρα κατεστραμμένη και ακολουθήσαμε από το 2015 μία συγκεκριμένη πολιτική, που υπάρχουν διαφωνίες στο αν έπρεπε να ακολουθηθεί αυτή η πολιτική ή κάποια άλλη,(αυτό βεβαίως να συζητηθεί) το ζήτημα όμως είναι ότι αυτή η οικονομική πολιτική έχει αποτελέσματα. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν ένα εξάμηνο που δώσαμε μάχη. Με λάθη, καθυστερήσεις, αυταπάτες (όπως είπε ο ΠΘ) και σε πολλές περιπτώσεις και με υπερβολές στο τι περιμέναμε από την Ευρώπη.

Αναγκαστήκαμε λοιπόν να κάνουμε έναν επώδυνο συμβιβασμό και ευτυχώς που τον κάναμε, διότι αυτός ο συμβιβασμός μας έφερε στο 2018 να έχουμε κλείσει την περίοδο των μνημονίων, που άλλοι μας οδήγησαν, και καταφέραμε να έχουμε στην οικονομία πολύ θετικά στοιχεία. Ορθά ο ΠΘ λέει ότι αυτό είναι το πλεονέκτημά μας. Μπορώ να αναφερθώ σε πολλά σχετικά στοιχεία, αλλά θα περιοριστώ σε ένα.

Το  Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων δημοσίευσε έρευνα, από την οποία προκύπτει ότι για το 2018, 32.000 νέες επιχειρήσεις ιδρύθηκαν, 18.000 επιχειρήσεις ήταν αυτές που έκαναν διακοπή. Από αυτά τα στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2019, έχουμε 2.907 ενάρξεις επιχειρήσεων και 1.489 διακοπές. Τα μέτρα του ‘’4ου μνημονίου’’ είναι αυτά που εξήγγειλε ο ΠΘ στην Θεσσαλονίκη και έχει αρχίσει η νομοθετησή του και η υλοποίησή του. Τα 4δις μέτρων κοινωνικής ωφέλειας τα οποία ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο, και ο κόσμος τα καταλαβαίνει από πάρα πολλά που γίνονται, θα ολοκληρωθούν με την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ τον Ιούλιο του 2019, με ωφέλεια για τον κόσμο 260 εκατ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ (21’’09):

Από τα μνημόνια βγήκαμε όχι από την κρίση στην οποία μας οδήγησαν πολιτικές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Έχουμε πάρα πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι είμαστε καλύτερα και σε ορισμένους τομείς καλύτερα και σε βάθος δεκαετίας. Σε ότι αφορά γενικά το ζήτημα του οικονομικού κλίμα, χωρίς να έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, έχουμε ένα καλύτερο οικονομικό κλίμα το οποίο βελτιώνεται μήνα με μήνα. Βεβαίως λόγω κρίσης θα υπάρχουν μήνες με μεγάλη αύξηση και μήνες με μεγάλη πτώση. Για παράδειγμα οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο 18 είχαν μεγάλη αύξηση και τον Ιανουάριο του 2019 πτώση. Η ΝΔ και καλά κάνει (αυτό είναι το καλύτερο δώρο για το ΣΥΡΙΖΑ), διαφημίζει συνεχώς ότι θέλει να μας γυρίσει σε αυτά που έκανε πριν το 2014.

Δεν υπάρχει μόνο αυτό που λέει το ΔΝΤ, να δούμε συνολικά αυτό που λέει το Eurogroup  και άλλοι φορείς γιατί το ΔΝΤ είναι ένας φορέας που έχει συγκεκριμένη πολιτική άποψη. Εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις και να μην ξεχνάμε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, τουλάχιστον από το 2015 έπεσαν σχεδόν πάντα έξω, δεν επιβεβαιώθηκαν. Σε ότι αφορά όμως για την ανάγκη νέου μνημονίου, ανάγκη νέου μνημονίου θα έχουμε εάν δεν ακολουθήσουμε την οικονομική γραμμή της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Γι’ αυτό κι εμείς δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις κοινωνικών ομάδων ή συμφερόντων, οι οποίοι με το δίκιο τους ζητούν χρήματα, αλλά λέμε ότι αυτά τα χρήματα που έχουμε να μοιράσουμε είναι συγκεκριμένα. Κι αυτό το κάνουμε πάντα με κριτήριο το τι είναι καλό για την κοινωνία.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (27’’51):

Σεβασμός στην δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει στον χώρο της δικαιοσύνης εκείνη η λογική και εκείνη η κατανόηση ότι η δικαιοσύνη βεβαίως και πρέπει να τηρεί τα θέματα της νομιμότητας, αλλά τα θέματα της οικονομικής πολιτικής τα αποφασίζει και τα τηρεί άλλος θεσμός και όχι η δικαιοσύνη. Υπάρχει βέβαια η απορία, πως κάποιοι στην Δικαιοσύνη δεν είχαν τις ίδιες ευαισθησίες στις πρώτες δίκες για το Μνημόνιο και τις απέκτησαν τώρα, είτε για θέματα αναδρομικών είτε για θέματα παραγραφών φορολογικών υποθέσεων, που ευνοούν οικονομικούς εγκληματίες.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ (38’’51):

Είναι πολύ καλό να καταλάβει ο κόσμος τις δύο διαφορετικές πολιτικές απόψεις, που έχει μπροστά του ενόψει Ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε ότι αφορά τις προτάσεις ΝΔ για ‘’επενδύσεις’’, τώρα που θα πάμε στους πολίτες προεκλογικά, θα ρωτήσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ. Αυτά που λέγατε, γιατί δεν τα κάνατε; Τι εμπόδισε τη ΝΔ; Η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση, γιατί δεν έκανε όσα υποσχόταν; Να μας βγάλει από τα μνημόνια, να κάνει όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις, αντιθέτως προχώρησε σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, σε κλείσιμο υπηρεσιών και σε μία σειρά από άλλες τέτοιες καταστάσεις.

Σε ότι αφορά τα πλεονάσματα. Είχαμε μείωση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η κυβέρνηση κληρονόμησε το 2015 συγκεκριμένες δεσμεύσεις για πλεονάσματα. Παραλάβαμε για το  2016 4,2% και το πήγαμε 0,5%, το 2017 4,5% το πήγαμε στο ένα 1,75% και για το 2018  4,5% και το πήγαμε στο 3,5%. Επειδή ακούμε πάρα πολλά, σας θυμίζω τον Ν.4336 ο οποίος ψηφίστηκε από 222 βουλευτές, προέβλεπε για το τι θα γίνει για τα πλεονάσματα χωρίς να σταματάει για το 2018. Εμείς καταφέραμε αυτό που βρήκαμε να το κάνουμε καλύτερο. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτήν την συμφωνία γιατί έπρεπε να κλείσουμε την περίοδο των μνημονίων και έπρεπε να προχωρήσουμε σε έξοδο στις αγορές.

Σχετικά Νέα