

Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο ενός πλεούμενου γεμάτου μετανάστες από την Αφρική ανοικτά των τυνησιακών ακτών αυτή την εβδομάδα αυξήθηκε σε 46 μετά την ανάσυρση και άλλων πτωμάτων σήμερα, Πέμπτη, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Την Τρίτη 20 πτώματα εντοπίστηκαν ανοικτά των μεσογειακών ακτών της Τυνησίας κοντά στη Σφαξ. Συνολικά 53 άνθρωποι είχαν ξεκινήσει το ταξίδι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με σκοπό να φθάσουν στην Ιταλία.
Πέρυσι, 86 Αφρικανοί μετανάστες πνίγηκαν όταν το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε μετά την αναχώρησή τους για την Ευρώπη από τις ακτές της Λιβύης, σε ένα από τα χειρότερα παρόμοια δυστυχήματα στην Τυνησία.
«Ο αριθμός των πτωμάτων που ανασύρθηκαν έχει φθάσει τα 46. Η ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων πτωμάτων επιβαινόντων σε αυτό το πλεούμενο», δήλωσε ο Μουράντ Μαεκρί, αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.
Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 23 γυναίκες και δύο παιδιά, είπε.
Σχετικά Νέα
Τσεχία: Εκλογές τον Οκτώβριο με φαβορί τον λαϊκιστή Μπάμπις – Σε υποχώρηση η κυβερνητική συμμαχία του Φιάλα
Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές θα προσέλθουν οι Τσέχοι στις 3 και 4.
ΠΟΥ: Επιπτώσεις διαρκείας από την πείνα σε «μία ολόκληρη γενιά» στη Γάζα
Τα ποσοστά υποσιτισμού αυξάνονται στη Γάζα και η πείνα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις.
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε υψηλό σχεδόν τετραετίας η ανεργία
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών έφτασε το ποσοστό της ανεργίας στη.
Λίβυος πρωθυπουργός: Η τάξη στη χώρα αποκαταστάθηκε
Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η ασφάλεια αποκαταστάθηκε.