Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Θα αποφύγουμε πολιτικές που θα βάλουν σε κίνδυνο τη μείωση του πληθωρισμού

Η Τουρκία θα αποφύγει πολιτικές που τυχόν θέτουν σε κίνδυνο τον στόχο της επιβράδυνσης του διψήφιου πληθωρισμού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Λουτφί Ελβάν.

Η κυβέρνηση θα αποφύγει τέτοια βραχυπρόθεσμα μέτρα, δήλωσε ο Ελβάν, μιλώντας σε επιχειρηματίες στην Προύσα, την Παρασκευή.

Οι επενδυτές στην Τουρκία ανησυχούν ότι οι αρχές θα μειώσουν πρόωρα τα επιτόκια και θα μπορούσαν να επανέλθουν σε λαϊκιστικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν πέρυσι για να προσπαθήσουν να βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη. Η δημόσια υποστήριξη προς την τουρκική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φθίνει λόγω της διαχείρισης της πανδημίας COVID-19 και της οικονομικής αβεβαιότητας, η οποία προκάλεσε μείωση της αξίας της λίρας και αύξηση του πληθωρισμού.

“Η αποφασιστικότητά μας και οι πολιτικές που εφαρμόζουμε θα διαδραματίσουν επίσης ρόλο στη διάσπαση των ανοδικών προσδοκιών για τον πληθωρισμό”, δήλωσε ο Ελβάν.

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία επιβραδύνθηκε απροσδόκητα στο 16,6% τον Μάιο από 17,1% τον Απρίλιο.

Η κεντρική τράπεζα άφησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς για τρίτο μήνα την Πέμπτη. Στις αρχές Ιουνίου, ο Ερντογάν ζήτησε μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο για να μειωθεί το κόστος για τις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα