

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να αποτελέσει άμεση απειλή για την Τουρκία, δηλώνοντας ότι “το Ισραήλ είναι μια επιθετική χώρα. μπορεί να μας επιτεθεί”, ενώ υποδηλώνει την πιθανότητα να ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος ανά πάσα στιγμή.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV100, τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι, ο Γκιουλέρ τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για οποιοδήποτε σενάριο.
Όταν ρωτήθηκε εάν το Ισραήλ θα μπορούσε να αποτελέσει άμεση απειλή για την Τουρκία, ο Γκιουλέρ απάντησε: “Ο Πρόεδρός μας προειδοποιεί την κοινωνία γιατί βλέπει αυτόν τον κίνδυνο. Θα εξέφραζε ο κ. Πρόεδρος τέτοιες ανησυχίες εάν δεν έβλεπε μια πιθανή απειλή από το Ισραήλ;”.
“Θα αξιολογήσουμε κάθε σενάριο”
Ο Γκιουλέρ έκανε ιστορικούς παραλληλισμούς, υπενθυμίζοντας πώς οι προηγούμενοι παγκόσμιοι πόλεμοι ξεκίνησαν από φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα, προειδοποιώντας ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να ξεσπάσει απροσδόκητα. “Φυσικά, δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι”, είπε.
Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η διατήρηση της ειρήνης, αλλά πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας κάνουν λεπτομερή σχέδια για οποιαδήποτε πιθανή απειλή.
Τα σχόλια του Γκιουλέρ έρχονται εν μέσω αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων, με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο να πυροδοτούν εκτεταμένες ανησυχίες σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Σχετικά Νέα
Διαδηλώτριες έκαψαν εγκαταστάσεις κινεζικής εταιρείας εξόρυξης ζιρκονίου στη Γουινέα – Μπισάου, διαμαρτύρονται για την περιβαλλοντική καταστροφή
Φωτιά έβαλαν και κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις τις οποίες διαχειρίζονται Κινέζοι επιχειρηματίες, γυναίκες στην Γουινέα-Μπισάου,.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.